Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vort dukkehus

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...


 

 Vort dukkehus 

 

  Jabba-dabba-doo!!!! Så er der kommet lys i dukkehuset!!!  

 

                                                                            

Min mor og jeg fandt for nogle år siden ud af, at vi faktisk begge gik med en drøm om et flot dukkehus. Vi besluttede os derfor for, at det var på tide at gå i gang - sammen. Da det også kan være et pladsproblem at have sådan et skrummel stående (for vi ville naturligvis have en masse rum), gik vi i gang med at lave dukkehuset i en reol, som så skal ende med at blive ændret helt til dukkehus med vinduer, tag og huslignende frontpanel. Men det er noget, der tager tid, så det er konstant et "work in progress"...

Her på forsiden serverer jeg nyheder og teasers. Det er så op til den interesserede at lokalisere projekterne på de rette sider, hvor jeg vil fortælle meget mere detaljeret om det forskellige.  

Jennie's dukkehus- & smykkesalg o.a. 
Jeg vil også lige nævne, at jeg har oprettet en salgsside på Facebook, hvor jeg sætter alt det til salg, som Mor og jeg nu kan se, at vi ikke kommer til at bruge. Da det i starten var ret "flydende", hvilken linie, vi ville følge, fik vi hen ad vejen købt en del, vi endte med ikke at få brug for. Ligeledes er der også flere opslag fra min barndoms dukkehus, ting, der er omkring 50 år gamle. Det er nu blevet til så meget, at jeg har lavet min egen salgsside.
Derudover er jeg altid gået meget op i smykker, og har "købt til huse" ved butikslukninger, så det har også givet en masse ubrugt overflod. Derfor kommer det nu også på.

Siden hedder Jennie's dukkehus- & smykkesalg o.a. - www.facebook.com/groups/436623726535671/ 


 


 

Bedene i haven

Jeg var rigtig i gang med at lave bede i haven! Jeg har brugt lidt af hver til kreationerne, blandt andet har jeg købt en del fine fimo-blomster på eBay, som jeg har boret ud af deres potter og dernæst "plantet" i haven. Andre er fra kunstige planter, hvor jeg gennem årene har samlet diverse ting og sager sammen, der ville kunne bruges, når jeg skulle til at lave have til dukkehuset. Og så er der jo også de fine hostaer, som jeg er vildt begejstret for! Men alt har været et kæmpe-projekt, og selv om jeg ikke lige orker at skrive om det lige nu, kan I da i hvert fald komme til at studere billeder!  Jeg har bygget alle bede op, så de hver for sig kan udskiftes, så for eksempel skal jeg på et tidspunkt have udskiftet forårsbedene med sommerbede.  

Jeg har lagt en masse billeder ind under "Planter", så I kan gå ind og studere nærmere. Jeg skal efterhånden nok få skrevet noget mere udførligt.

 

 


 HAVEN ER FÆRDIG!!! ... næsten

 


Mor fyldte 85 år den 15. januar 2017, så derfor gik jeg lidt amok for at lave en storslået gave til hende, der ville glæde hende. Det blev så haven, der stod for skud, hvor jeg knoklede som en gal i 14 dage for at nå så meget som muligt. Jeg blev praktisk taget færdig med den - alle bedene er tilplantet, græsset er lagt, stakittet er bygget og malet... men kunne godt lige bruge et par lag maling mere, før det er helt færdigt. Men jeg løb tør for tid, så Mor måtte "nøjes".  Hun var vildt imponeret, både over haven, men også over, at jeg var nået så langt. Normalt tager et enkelt bed en uges tid, så jeg havde travlt!

Jeg har lagt en hulens masse billeder ind under "Haven", og selv om jeg næppe får skrevet mere foreløbig, kan I da i hvert fald gå ind og mæske jeres øjne i alskens billeder.  

 

 

 

 

Overflødighedshorn


Mors helbred knirkede gevaldigt i december måned, så derfor kom der fuld knald på julegaven for at glæde hende. Lige siden vi startede på konditoriet (næsten 14 år), har vi talt om, at vi skulle have et overflødighedshorn dertil. Jeg har igennem årene fået købt voldsomt meget fimo og arbejdsredskaber ind, men det er vist egentlig kun blevet til kongeliljer og tagetesbed. Så som sædvanlig var det med store armbevægelser, da jeg gik i gang med at lave min første kage i fimo...  Og så var jeg jo også lige nødt til at lave småkager hertil.

Til nytårsfesten i dukkehuset blev der dækket op med lækre ting og sager... 

 

 


Marie Antoinette-bord


 

Jeg er for en gangs skyld godt i gang i ordentlig tid med "produktionen" af Mors julekalender i år. Vi har på magisk vis fundet plads til et Marie Antoinette-bord i soveværelset, så jeg er spændt på, hvad Mor siger til, at det blev så hurtigt færdigt. Normalt kan der sagtens gå ÅR fra idé til færdiggørelse hos mig, da jeg ikke har så meget krudt til at få tingene gjort. Men udover selve bord og stol, har jeg også lavet en hulens masse fine små parfume- og lotionsflasker, hvor jeg anvendte nogle teknikker ved kreeringen af pumperne, som jeg aldrig har set på nettet før. Så det er da meget fedt, at de er unikke!  Nu mangler jeg så at få lavet et trefløjet spejl til bordet, der også bliver noget af et projekt...

 
 


 

Konditoriets disk er blevet opdateret!


Konditoriets disk er lige blevet opdateret med lækre kager og et mindre glasdisplay, jeg har købt, der passede på enden af disken, som om det var blevet lavet specifikt dertil. Jeg tabte helt kæben, da jeg anbragte det, for det var lige før, det "klikkede" på plads. Wauw! Og jeg havde oven i købet været lidt skuffet over det, da det ankom og kun var halvt så stort, som jeg havde forventet. Nu er det blevet fyldt op og anbragt, og jeg er SÅ tilfreds med resultatet. Samtidig fik jeg også plads til alle de fine kager, jeg har købt i løbet af året. Jubih!

 Karrusel til børneværelset


Jeg faldt over en sød lille karrusel-halskæde på nettet, der øjeblikkeligt pirrede mit kreative gen. Så med det samme jeg fik den ind ad døren, klippede jeg toppen af, malede den og lavede et lille flag til toppen. Så var den eller klar til børneværelset, hvor jeg nu også endelig har fået lampen op, efter jeg omsider fik monteret loftsbjælken. 

 

Børneværelset er endelig ved at være færdigt - nu mangler jeg "bare" at få taget op!

 

 

Bordklokker

 

Min kreativitet har været lidt oppe at ringe på det senere, så det er der kommet lidt af hvert ud af. Jeg skal på et tidspunkt til køkkenet have lavet en klokke-tavle (eller hvad hulen sådan en nu hedder), så herskabet kan tilkalde tyendet. Jeg har haft planer om det i mange år, og efter at have set serien Downton Abbey i fjernsynet fik jeg et klart billede af, hvordan den skulle se ud. På en Facebook-side som jeg elsker, "Tips & Pral", var der på et tidspunkt en, der lavede sin egen version af den. Den blev også rigtig flot, men hun brugte rigtige små klokker til, og jeg kunne ikke lade være med at tænke, at de var lige store nok, og hvis det var mig, ville jeg bruge ørenringslåse i stedet. Jeg har også set folk bruge dem som klokker på Pinterest, men uden at gøre noget ved selve ørenringslåsen. Hver gang har det fået mig til at krumme tæer og tænke, at når jeg skulle i gang med tavlen, ville jeg i hvert fald prøve at udbore en lås, for at se, om jeg ikke kunne få den til at ligne en rigtig klokke.

For nylig bestilte jeg låse hjem, og så skulle jeg jo da lige prøve at se, om det kunne lade sig gøre... og det kunne det så godt! Jow, jow, men nu sad jeg jo så her med skallen til denne fine lille klokke med klokke-tavlen laaangt ude i fremtiden... og det dur jo da slet ikke!  Jeg havde jo min boremaskine fremme, da det var den, jeg brugte til at udbore låsen med (svært! ), og nu blev jeg så inspireret til at prøve noget andet, jeg længe havde overvejet. Jeg tog en tandstikker og drejede i facon imod den kørende boremaskine! Så skal man godt nok passe på snitterne!!!  Først skulle tandstikkeren slibes en god del tyndere, og derefter begyndte jeg at lave fine mønstre i den. Jeg sluttede af med at lave en snyde-knebel med en lille guldkugle og herefter farve skaftet med tush og lakere det. Den blev SÅ sød!!! Og bittelille! Jeg fik selvfølgelig ret hurtigt blod på tanden, for øjeblikkeligt den første var færdig, skulle jeg da prøve at lave en jule-udgave! Og så en til... og en til...! Og så lige for god ordens skyld lavede jeg en tre stykker mere af den "almindelige" slags...  Folk gik helt amok over min lille bordklokke, da jeg viste den frem på Tips & Pral, så jeg er allerede begyndt at sælge af dem. Men selv om jeg har lavet flere af dem, skal det dog siges, at hver enkelt tager en hulens tid at lave (de 6 på billedet tog mig 2 dage at lave), og det er temmelig svært. Men de bliver altså bare så søde...  

 

 

 

 

 

 

Andedammen


Mors fødselsdagsgave i anledning af hendes 84 års fødselsdag

Jeg havde ellers en hulens masse idéer på bedding til gaver til hende, men ud af det blå fik jeg idéen om at lave en lille andedam til hende med nogle fine Schleich-figurer, jeg havde fået fat i.

 

Rosenbusk til haven


Mors julegave 2015 var denne rosenbusk, som var noget af et omstændeligt projekt. Jeg har købt papirroser i mange forskellige farver henover årene og et eller andet sted undervejs kom vi frem til, at nogle af dem skulle gå til en rosenbusk til haven. Så da vi på et tidspunkt holdt mandtal på dem, fandt vi frem til, at især en mørkerød rose og en fælles favorit, en lys rose med rød kant, var dem, vi havde flest af, både i roser og knopper. Jeg havde nemlig været så heldig også at få fat i to forskellige størrelser knopper, så herved var jeg i stand til at kreere en meget mere naturligt udseende rosenbusk. Jeg ville egentlig helst bare holde det som en stor mørkerød rosenbusk, men Mor ville gerne have den tofarvede med. Jeg lavede lidt research på det og fandt ud af, at sådan kunne en rosenbusk sagtens se ud, så naturligvis fik Mor sin vilje...   Jeg havde så ikke nævnt noget om rosenbusken siden, for det sker naturligvis ind imellem, at vi diskuterer fremtidige planer med dukkehuset, uden at der umiddelbart sker mere i nærmere fremtid. Derfor var det en dejlig overraskelse for hende, da hun fik sin fine busk på espaliér, som hun havde fået i julekalender for flere år siden.  Jeg nåede lige akkurat at få noget sommerfugle-neglepynt hjem fra Kina, inden jeg afsluttede busken, så der kom lige fire søde små sommerfugle på også.

 

 

Glansbilledalbum

Jeg  fik en genial idé for at glæde Mor: et glansbilledalbum. Hun har altid elsket den slags, og i al min research på nettet er jeg faktisk aldrig stødt på dette til dukkehuset. Øverst er glansbilledalbummet med lidt forskellige glansbilleder til (så dukkehusets børn har noget at lege med), nedenunder de tre indre opslag. 

 

 

 

 

 

Kongeliljer

 

Et af mine senere projekter har været at prøve at lave blomster til haven. Det er noget, jeg har gruet for, for jeg var godt klar over, at det ville blive et omstændeligt arbejde. Og selvfølgelig slog perfektionist-genet til, så jeg virkelig gik i detaljer. Jeg lavede først research på nettet, til jeg fandt den blomst, jeg havde i tankerne (der er enormt mange forskellige liljer, men denne husker jeg fra min barndom), så gik jeg i gang med at lave research for at finde ud af, om nogen allerede havde lavet denne blomst, så jeg kunne nuppe lidt idéer. Desværre var der ikke nogen, jeg kunne finde, der har valgt at lave lige denne lilje - når man er nede i denne størrelse, er det næsten altid ensfarvede, hvor der så bliver malet prikker på hvert kronblad. Det kunne jeg ikke bruge til noget med alle de kronblade, jeg skulle bruge, så jeg besluttede mig for, at det var på tide at prøve, om jeg kunne finde ud af selv at blande mig frem til et kronblad i fimo. Og det er da lykkedes helt godt...

 

 

  

Guldfiskedam med pumpe og spand

En del af dukkehusets have. Den er lavet af en gammel kobber-blyantspidser, der bestod af pumpen og spanden på en fod. Pumpen er blevet malet og spanden beklædt med ganske tyndt træ (og mange stykker af det!!!). Klippeformationen er bygget op i sølvpapir og stampet godt fast i dammen og ved fundamentet for pumpen. Vandet er lavet med Scenic Water og guldfiskene i fimo.

 

 

 Display-bord hos Modisten

For at få et passende display-bord til Modisten har jeg selv været i gang med at fabrikere lidt, så det lige akkurat kunne passes ind under vinduet.


 

Vort dukkehus

Min mor og jeg fandt for nogle år siden ud af, at vi faktisk begge gik med en drøm om et flot dukkehus. Vi besluttede os derfor for, at det var på tide at gå i gang - sammen. Da det også kan være et pladsproblem at have sådan et skrummel stående (for vi ville naturligvis have en masse rum), gik vi i gang med at lave dukkehuset i en reol, som så skal ende med at blive ændret helt til dukkehus med vinduer, tag og huslignende frontpanel. Men det er noget, der tager tid, så det er konstant et "work in progress"...
Samtidig er vi naturligvis forlængst løbet ind i pladsproblemer, så der kommer også lejlighedsvis en kikkasse...

Vi får nogle gange så frygteligt ondt i pengepungen, når vi ser, hvad mange af miniature-tingene koster, så derfor vælger vi oftest at købe en pæn, billig ting, og så selv shine det op, til det ligner en million. Desuden laver jeg selv en masse ting til dukkehuset og ændrer på en masse andet.

Vi har, lige fra vi begyndte at købe ting til dukkehuset og så, hvor dyrt det var, besluttet os for, at vi ikke ville holde styr på, hvad det hele ville ende med at koste. Men det er MANGE penge, man ender med at investere i det over årene, også fordi, når man som jeg laver mange ting selv, man er nødt til at købe en masse ting som lister, krims-krams (betegnelsen for div. små messing-ting), lim, stoffer, hår, perler, o.s.v., o.s.v.

Så vi har faktisk slet ikke lyst til at vide, hvad vi har investeret over årene...
 
Til gengæld er det en rigtig sjov hobby at have. Desværre bliver det ikke til så meget, som vi gerne ville. Vi har ellers projekter i hobevis linet op... 
 
Selve vort dukkehus er lavet i en normal hvid reol, hvor jeg selv har boret huller til hylderne, så jeg kunne lave etageinddelingen, som jeg ville have den. Desuden ønskede jeg ikke hylde-holderne synlige i dukkehuset, så de er blevet skruet fast, og så fik hullerne på ydersiden af dukkehuset bare lige en gang polyfilla. Bagsiden er blevet skiftet ud fra det medfølgende tynde bras til nogle 5mm MDF-plader, så man kan tillade sig at trykke et "maleri" fast med kit uden at risikere at hele bagpladen løsner sig. Toppen er blevet savet op i en spids til taget, der forhåbentlig engang kommer på. Så har min nevø Brian hjulpet mig med at save vinduer ud i siderne og fræse riller i hylderne til fremtidige ledninger, der skal lægges ind. Og desuden er der sat værelses-skillevægge ind af "skum-pap" på 5mm (nogle rester, jeg havde fra mit gamle arbejde. Kan sikkert købes hos en dekoratør). Forud lå så stadig et kæmpearbejde med tapetsering, sætte lamper op og lægge el ind, lave gulve og lofte, sætte lister op... kors, jeg bliver helt blå i hovedet, hver gang jeg tænker på, hvor meget arbejde, der ligger i det. Men grundmaterialet er såmænd en ordinær hvid reol. Nu er det jo nogle år siden, vi startede, men dengang kunne man købe sådan en reol hos Silvan, Jysk eller lignende.
 

Dukkehuset i tom udgave - inden det kæmpestore arbejde startede...

 

Men tag endelig ikke fejl: hvis man vælger at lave sit eget dukkehus og går op i, at alle detaljerne skal med, så er det både en bekostelig og arbejdsom affære. Til gengæld stod vort dukkehus i årevis og var bare en almindelig hvid reol med nogle ekstra detaljer, og vi anså det såmænd alligevel for at være et fuldgyldigt dukkehus.

 

Opdateret 23/02/2017

Besøg  
068193