Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vort dukkehus

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...


 

 NY NET-ADRESSE: www.vort-dukkehus.dk 

 

                                                                            

Min mor og jeg fandt for nogle år siden ud af, at vi faktisk begge gik med en drøm om et flot dukkehus. Vi besluttede os derfor for, at det var på tide at gå i gang - sammen. Da det også kan være et pladsproblem at have sådan et skrummel stående (for vi ville naturligvis have en masse rum), gik vi i gang med at lave dukkehuset i en reol, som så skal ende med at blive ændret helt til dukkehus med vinduer, tag og huslignende frontpanel. Men det er noget, der tager tid, så det er konstant et "work in progress"...

Her på forsiden serverer jeg nyheder og teasers. Det er så op til den interesserede at lokalisere projekterne på de rette sider, hvor jeg vil fortælle meget mere detaljeret om det forskellige.  

Jennie's dukkehus- & smykkesalg o.a. 
Jeg vil også lige nævne, at jeg har oprettet en salgsside på Facebook, hvor jeg sætter alt det til salg, som Mor og jeg nu kan se, at vi ikke kommer til at bruge. Da det i starten var ret "flydende", hvilken linie, vi ville følge, fik vi hen ad vejen købt en del, vi endte med ikke at få brug for. Ligeledes er der også flere opslag fra min barndoms dukkehus, ting, der er omkring 50 år gamle. Det er nu blevet til så meget, at jeg har lavet min egen salgsside.
Derudover er jeg altid gået meget op i smykker, og har "købt til huse" ved butikslukninger, så det har også givet en masse ubrugt overflod. Derfor kommer det nu også på.

Siden hedder Jennie's dukkehus- & smykkesalg o.a. - www.facebook.com/groups/436623726535671/ 

DA MIN SKYSITE-UDBYDER LUKKER MIN SIDE 15/9, ER JEG NØDT TIL AT FLYTTE MIN HJEMMESIDE. JEG HAR KØBT NAVN OG PLACERING (www.vort-dukkehus.dk), MEN DET ER IKKE OPPE AT KØRE ENDNU. Så hvis denne når at udløbe, inden jeg får den nye op at køre, skal I stadig bare søge på "Vort dukkehus", så finder I siden!

  

SORRY!
Meddelelse til folk, der har skrevet til mig over årene:
Jeg har altid undret mig over, at jeg i alt kun havde fået 4-5 breve henover årene. Men da jeg netop lavede en søgning på Skysite i min mail-box, fandt jeg adskillige breve, som jeg aldrig har set før, så jeg aner ikke, hvor de var blevet anbragt i systemet. Så det var altså ikke for at være ligeglad og uforskammet, at I aldrig har fået svar, jeg har aldrig set jeres mails før nu, og mange af dem er meget gamle. SORRY!  

 

 

 

Soveværelsets seng

 

Jeg er gået igang med at renovere dukkehusets seng, der skal opgraderes kraftigt. Det er dog med beklagelse, jeg gør det, da det er den eneste større ting, min mor har lavet til dukkehuset.

For måneder tilbage købte jeg nogle fine støbeforme på nettet, uden dog at have nogle specifikke planer med dem, de var bare smukke. Jeg lavede stukken i fimo og tog dem ud af formen, mens de var fugtige, hvorefter jeg formede dem efter sengestolpen. Men da sengen jo ikke lige har så godt af at komme i ovnen, skar jeg et stykke træ i facon med samme formål. Man venter jo normalt med at tage det ud af formen, til det er bagt, men så ville jeg ikke have mulighed for at bukke dem på midten, så det blev kun den, der skal sidde på hovedgærdet, jeg kunne gøre det med. Men ih, guder, et bøvl!!!! Der er så fine detaljer og tynde "tråde" i, så det var lige ved at drive mig til vanvid! Jeg kunne have lavet det fint i én ende, men når jeg nåede ned til den anden ende, var fimoen begyndt at tørre i "trådene", der så gik fra hinanden. Især den "flade", jeg skal bruge til hovedgærdet, var simpelthen vildt vanskelig og meget tynd. Jeg var ved at opgive mange gange undervejs, og var lige ved at tro, det ikke kunne lade sig gøre i fimo. Men efter en laaang kamp, blev den endelig færdig, og jeg skal godt nok love for, den kom i ovnen i en fart!

Jeg satte midlertidigt den nylavede stuk på, så jeg kunne få en idé om mulige begrænsninger, når jeg laver tæppe og gardiner. Men uha, jeg fik listet dem af igen i en fart! De er så sarte, at jeg kunne mærke dem "knage", selvom jeg var vildt forsigtig. Så nu kommer de frem igen, når de skal lakeres, og så ellers først, når det hele er færdigt og de bliver monteret som det sidste. Men altså - dét pyntede!!!  

"Klumperne" for oven på billederne er fødder til sengen, hvor jeg har brugt den muslingeskal, der er forneden på de to af formene.

 

 

 

Fuglerede til haven


Det nyeste projekt til dukkehuset blev denne lillebitte rede med en gråspurvehan, der fodrer sin unge. Udgangspunktet var en fuglerede i metal, som jeg tilsleb til ønsket facon og malede, lakerede og beklædte med tørret græs.

 

 

 

Udendørslamper


Til vort dukkehus har vi tre udendørs væglamper, der er nydelige, men bare ren sort metal. Vi blev enige om, at dem kunne jeg da godt shine lidt op, så de blev flottere at se på.

Jeg savede toppen af og limede 4 guld grønlandsperler fast i hjørnerne på en fin messing-krimskrams, hvorpå jeg monterede "stellet". Toppen fik en perle øverst og i alle hjørner, hvorefter jeg puttede det afklippede hoved af en messingnål ned i hver, så der ikke var noget hul. Jeg skar en krimskrams i 4 dele og bøjede det, så jeg kunne sætte det omkring fronten af bunden, som jeg afsluttede med en perle i forneden.

Stilen passer nu meget bedre til et hus fra det bedre borgerskab anno 1900.

 

 

 

Haven - fra forår til sommer


Nu må vi vist indse, at vi er gået fra forår til sommer. Derfor har jeg nu skiftet forårsbedene ud med sommerbede. Hele haven er bygget op ligesom et puslespil, hvor forårsbedene på hver side af hegnets hjørne udgør to "brikker". For at fjerne det inderste bed måtte jeg først lige lirke hegnet af, så jeg kunne komme til. 

Fra venstre en busk med metaltråd (købt), så jeg kunne arrangere grenene. Jeg gjorde den lidt kortere end busken til højre, da sandsynligheden for at to forskellige buske i samme bed har samme højde ikke er særlig stor. Bunden arrangerede jeg, så det lignede rødder. Jeg blandede akrylmaling og lim og malede "træet", så det så mere naturligt ud.

 

 

Malerens gamle toilet

Så fik jeg endelig lavet toilettet til malerens lillebitte toilet. Jeg havde købt et yndigt toilet med topskyl, der lige fra starten var udset til at blive udsat for det ultimative hærværk. Toilettet skal ligne et gammelt, slidt og utæt toilet med ækle kalkaflejringer og anløbne rør.
Men det gjorde godt nok ondt indeni, da jeg sad og sleb det smukke mønster af...

 

 

Bryggersets gardin


Jeg har haft gardinet til bryggerset liggende færdigt i flere måneder, men manglede at få monteret ringe og savet gardinstangen til. Jeg havde oprindeligt stivet gardinet med hårspray, og selv om det nærmest kunne stå selv, gjorde det åbenbart, at som tiden gik, blev stoffets facon mere og mere "flydende". Derfor formede jeg det atter og gav det en omgang stofspray.
Nu er det kommet fint på plads, så tredie gardin i dukkehuset kan krydses af listen...

  

 

Hortensia-søjler


Så har jeg fået lavet Morsdagsgaven 2017!  To søjler med smukke krukker, bugnende fulde af hortensiaer. 6 dages arbejde - straight!  Jeg er vildt spændt på, hvad Mor siger til sin Morsdagsgave. Langt de fleste af de ting, jeg arbejder med til dukkehuset, er noget, vi har haft planlagt i årevis. Det har jeg også med hortensia-søjlerne, jeg har bare aldrig nævnt det for min mor, for jeg ved, hun vil elske overraskelsen.

 

 

Klokketavle til køkkenet

 
Så blev det tid til, at jeg skulle lave "påskeæg" til min mor.
 
I år blev det til en klokketavle til køkkenet, så tjenestepigerne kan se, hvilket rum de bliver tilkaldt til (ligesom i Downton Abbey). Den har længe stået på venteliste, og jeg er yderst tilfreds med slutresultatet.

 


Dukkehuset er blevet malet!

Det har i mange år været planen, at dukkehuset skulle males. For et par år siden fik vi så fundet den præcise farve, vi ville have og jeg fik den færdigblandet hos farvehandleren. Og så stod krudtet ikke til mere, før jeg nu endelig fik skrabet mig sammen til at få det gjort. Fire lag (inkl. grunder) i løbet af fire dage - der var ikke meget liv tilbage i mig efter det! Men nu er det gjort!  Som sædvanlig er det dermed ikke sagt, at alt er færdigt, hvad dét angår, for stueetagen skal være hvid, så der skal jeg jo også lige have givet det et par lag, og rundt om alle vinduer skal der "pyntes op". Det gabende hul er ved badeværelset, hvor der skal laves et specielt vindue i Jugend-stil. Jeg havde savet listerne til, men de er blevet væk for mig, så jeg går stadig og håber, jeg snart falder over dem, så jeg kan få lavet det meget spændende vindue, jeg har planer om. Det hele skal have et lag lak, så det holder bedre og måske skal der noget hvid kant på... det er aldrig færdigt! Argh!  Men ét skridt ad gangen...  

 


 Efeu

Så fik jeg endelig lavet min efeu færdig! Den har stået på projekt-listen i mange år. Hele 19 grene gik der til projektet! I løbet af dagen blev jeg løbende ved med at tilføje grene, fordi planten så lidt halvvissen ud. Nu "strutter" den af liv, og den er blevet anbragt på sin rette plads i dukkehuset. Det hele passede så perfekt, at det var lige før, at den "klikkede" på plads! Jeg er yderst tilfreds med det endelige resultat.

... og så kan man også lige få et kig på det nye og meget flotte gulv i stuen.

 

 

  

Bryggersets hjørneskab

 
Jeg har lavet et hjørneskab til bryggerset, hvor jeg skiftede glasset i lågerne ud med metalnet. Jeg var godt klar over, at det ville blive et kæmpeprojekt, hvis jeg skulle male hele skabet, så jeg havde egentlig fået Mor med på, at jeg kun skulle male top, bund og midte og lade resten være råt træ. Det var min intention... men så kunne jeg lige pludselig se, hvor fint det kunne blive, hvis jeg brugte neglepynt på lågerne, og hvis jeg lavede skabet i de to grønne farver fra bryggerset... tjaeh, som med så mange af mine projekter, så voksede det til at have et eget liv, og jeg måtte bare følge med.   

 

 

Gardin  nr. 2 færdigt i dukkehuset!

Jeg har ikke alene fået lavet, men har nu også fået monteret, det første fornemme gardin i dukkehuset (det allerførste var et rullegardin i børneværelset)!  Det blev herreværelset, der stod for skud, og jeg er meget tilfreds med resultatet. Men det var da godt nok noget bøvlet at lave, for for at lave de naturlige fald arrangerede jeg stoffet på bølgepap med masser af nåle, og så fik det ellers godt med hårlak.

 

 

  

Overflødighedshorn og småkager

Jeg har nu fået opdateret informationerne om overflødighedshornet og småkagerne, så der er masser af nye billeder at kigge på under Projekter.

 


Mors helbred knirkede gevaldigt i december måned, så derfor kom der fuld knald på julegaven for at glæde hende. Lige siden vi startede på konditoriet (næsten 14 år), har vi talt om, at vi skulle have et overflødighedshorn dertil. Jeg har igennem årene fået købt voldsomt meget fimo og arbejdsredskaber ind, men det er vist egentlig kun blevet til kongeliljer og tagetesbed. Så som sædvanlig var det med store armbevægelser, da jeg gik i gang med at lave min første kage i fimo...  Og så var jeg jo også lige nødt til at lave småkager hertil.

Til nytårsfesten i dukkehuset blev der dækket op med lækre ting og sager... 

 

  

Bedene i haven

Jeg var rigtig i gang med at lave bede i haven! Jeg har brugt lidt af hver til kreationerne, blandt andet har jeg købt en del fine fimo-blomster på eBay, som jeg har boret ud af deres potter og dernæst "plantet" i haven. Andre er fra kunstige planter, hvor jeg gennem årene har samlet diverse ting og sager sammen, der ville kunne bruges, når jeg skulle til at lave have til dukkehuset. Og så er der jo også de fine hostaer, som jeg er vildt begejstret for! Men alt har været et kæmpe-projekt, og selv om jeg ikke lige orker at skrive om det lige nu, kan I da i hvert fald komme til at studere billeder!  Jeg har bygget alle bede op, så de hver for sig kan udskiftes, så for eksempel skal jeg på et tidspunkt have udskiftet forårsbedene med sommerbede.  

Jeg har lagt en masse billeder ind under "Planter", så I kan gå ind og studere nærmere. Jeg skal efterhånden nok få skrevet noget mere udførligt.

  


 HAVEN ER FÆRDIG!!! ... næsten

 


Mor fyldte 85 år den 15. januar 2017, så derfor gik jeg lidt amok for at lave en storslået gave til hende, der ville glæde hende. Det blev så haven, der stod for skud, hvor jeg knoklede som en gal i 14 dage for at nå så meget som muligt. Jeg blev praktisk taget færdig med den - alle bedene er tilplantet, græsset er lagt, stakittet er bygget og malet... men kunne godt lige bruge et par lag maling mere, før det er helt færdigt. Men jeg løb tør for tid, så Mor måtte "nøjes".  Hun var vildt imponeret, både over haven, men også over, at jeg var nået så langt. Normalt tager et enkelt bed en uges tid, så jeg havde travlt!

Jeg har lagt en hulens masse billeder ind under "Haven", og selv om jeg næppe får skrevet mere foreløbig, kan I da i hvert fald gå ind og mæske jeres øjne i alskens billeder.  

 

 

 

Konditoriets disk er blevet opdateret!


Konditoriets disk er lige blevet opdateret med lækre kager og et mindre glasdisplay, jeg har købt, der passede på enden af disken, som om det var blevet lavet specifikt dertil. Jeg tabte helt kæben, da jeg anbragte det, for det var lige før, det "klikkede" på plads. Wauw! Og jeg havde oven i købet været lidt skuffet over det, da det ankom og kun var halvt så stort, som jeg havde forventet. Nu er det blevet fyldt op og anbragt, og jeg er SÅ tilfreds med resultatet. Samtidig fik jeg også plads til alle de fine kager, jeg har købt i løbet af året. Jubih!

 

 

Andedammen


Mors fødselsdagsgave i anledning af hendes 84 års fødselsdag

Jeg havde ellers en hulens masse idéer på bedding til gaver til hende, men ud af det blå fik jeg idéen om at lave en lille andedam til hende med nogle fine Schleich-figurer, jeg havde fået fat i.

 

Rosenbusk til haven


Mors julegave 2015 var denne rosenbusk, som var noget af et omstændeligt projekt. Jeg har købt papirroser i mange forskellige farver henover årene og et eller andet sted undervejs kom vi frem til, at nogle af dem skulle gå til en rosenbusk til haven. Så da vi på et tidspunkt holdt mandtal på dem, fandt vi frem til, at især en mørkerød rose og en fælles favorit, en lys rose med rød kant, var dem, vi havde flest af, både i roser og knopper. Jeg havde nemlig været så heldig også at få fat i to forskellige størrelser knopper, så herved var jeg i stand til at kreere en meget mere naturligt udseende rosenbusk. Jeg ville egentlig helst bare holde det som en stor mørkerød rosenbusk, men Mor ville gerne have den tofarvede med. Jeg lavede lidt research på det og fandt ud af, at sådan kunne en rosenbusk sagtens se ud, så naturligvis fik Mor sin vilje...   Jeg havde så ikke nævnt noget om rosenbusken siden, for det sker naturligvis ind imellem, at vi diskuterer fremtidige planer med dukkehuset, uden at der umiddelbart sker mere i nærmere fremtid. Derfor var det en dejlig overraskelse for hende, da hun fik sin fine busk på espaliér, som hun havde fået i julekalender for flere år siden.  Jeg nåede lige akkurat at få noget sommerfugle-neglepynt hjem fra Kina, inden jeg afsluttede busken, så der kom lige fire søde små sommerfugle på også.

 

 

Glansbilledalbum

Jeg  fik en genial idé for at glæde Mor: et glansbilledalbum. Hun har altid elsket den slags, og i al min research på nettet er jeg faktisk aldrig stødt på dette til dukkehuset. Øverst er glansbilledalbummet med lidt forskellige glansbilleder til (så dukkehusets børn har noget at lege med), nedenunder de tre indre opslag. 

 

 

 

 

 

Kongeliljer

 

Et af mine senere projekter har været at prøve at lave blomster til haven. Det er noget, jeg har gruet for, for jeg var godt klar over, at det ville blive et omstændeligt arbejde. Og selvfølgelig slog perfektionist-genet til, så jeg virkelig gik i detaljer. Jeg lavede først research på nettet, til jeg fandt den blomst, jeg havde i tankerne (der er enormt mange forskellige liljer, men denne husker jeg fra min barndom), så gik jeg i gang med at lave research for at finde ud af, om nogen allerede havde lavet denne blomst, så jeg kunne nuppe lidt idéer. Desværre var der ikke nogen, jeg kunne finde, der har valgt at lave lige denne lilje - når man er nede i denne størrelse, er det næsten altid ensfarvede, hvor der så bliver malet prikker på hvert kronblad. Det kunne jeg ikke bruge til noget med alle de kronblade, jeg skulle bruge, så jeg besluttede mig for, at det var på tide at prøve, om jeg kunne finde ud af selv at blande mig frem til et kronblad i fimo. Og det er da lykkedes helt godt...

 

 

  

Guldfiskedam med pumpe og spand

En del af dukkehusets have. Den er lavet af en gammel kobber-blyantspidser, der bestod af pumpen og spanden på en fod. Pumpen er blevet malet og spanden beklædt med ganske tyndt træ (og mange stykker af det!!!). Klippeformationen er bygget op i sølvpapir og stampet godt fast i dammen og ved fundamentet for pumpen. Vandet er lavet med Scenic Water og guldfiskene i fimo.

 

 

 Display-bord hos Modisten

For at få et passende display-bord til Modisten har jeg selv været i gang med at fabrikere lidt, så det lige akkurat kunne passes ind under vinduet.


 

Vort dukkehus

Min mor og jeg fandt for nogle år siden ud af, at vi faktisk begge gik med en drøm om et flot dukkehus. Vi besluttede os derfor for, at det var på tide at gå i gang - sammen. Da det også kan være et pladsproblem at have sådan et skrummel stående (for vi ville naturligvis have en masse rum), gik vi i gang med at lave dukkehuset i en reol, som så skal ende med at blive ændret helt til dukkehus med vinduer, tag og huslignende frontpanel. Men det er noget, der tager tid, så det er konstant et "work in progress"...
Samtidig er vi naturligvis forlængst løbet ind i pladsproblemer, så der kommer også lejlighedsvis en kikkasse...

Vi får nogle gange så frygteligt ondt i pengepungen, når vi ser, hvad mange af miniature-tingene koster, så derfor vælger vi oftest at købe en pæn, billig ting, og så selv shine det op, til det ligner en million. Desuden laver jeg selv en masse ting til dukkehuset og ændrer på en masse andet.

Vi har, lige fra vi begyndte at købe ting til dukkehuset og så, hvor dyrt det var, besluttet os for, at vi ikke ville holde styr på, hvad det hele ville ende med at koste. Men det er MANGE penge, man ender med at investere i det over årene, også fordi, når man som jeg laver mange ting selv, man er nødt til at købe en masse ting som lister, krims-krams (betegnelsen for div. små messing-ting), lim, stoffer, hår, perler, o.s.v., o.s.v.

Så vi har faktisk slet ikke lyst til at vide, hvad vi har investeret over årene...
 
Til gengæld er det en rigtig sjov hobby at have. Desværre bliver det ikke til så meget, som vi gerne ville. Vi har ellers projekter i hobevis linet op... 
 
Selve vort dukkehus er lavet i en normal hvid reol, hvor jeg selv har boret huller til hylderne, så jeg kunne lave etageinddelingen, som jeg ville have den. Desuden ønskede jeg ikke hylde-holderne synlige i dukkehuset, så de er blevet skruet fast, og så fik hullerne på ydersiden af dukkehuset bare lige en gang polyfilla. Bagsiden er blevet skiftet ud fra det medfølgende tynde bras til nogle 5mm MDF-plader, så man kan tillade sig at trykke et "maleri" fast med kit uden at risikere at hele bagpladen løsner sig. Toppen er blevet savet op i en spids til taget, der forhåbentlig engang kommer på. Så har min nevø Brian hjulpet mig med at save vinduer ud i siderne og fræse riller i hylderne til fremtidige ledninger, der skal lægges ind. Og desuden er der sat værelses-skillevægge ind af "skum-pap" på 5mm (nogle rester, jeg havde fra mit gamle arbejde. Kan sikkert købes hos en dekoratør). Forud lå så stadig et kæmpearbejde med tapetsering, sætte lamper op og lægge el ind, lave gulve og lofte, sætte lister op... kors, jeg bliver helt blå i hovedet, hver gang jeg tænker på, hvor meget arbejde, der ligger i det. Men grundmaterialet er såmænd en ordinær hvid reol. Nu er det jo nogle år siden, vi startede, men dengang kunne man købe sådan en reol hos Silvan, Jysk eller lignende.
 

Dukkehuset i tom udgave - inden det kæmpestore arbejde startede...

 

Men tag endelig ikke fejl: hvis man vælger at lave sit eget dukkehus og går op i, at alle detaljerne skal med, så er det både en bekostelig og arbejdsom affære. Til gengæld stod vort dukkehus i årevis og var bare en almindelig hvid reol med nogle ekstra detaljer, og vi anså det såmænd alligevel for at være et fuldgyldigt dukkehus.

 

Opdateret 17/09/2017

Besøg  
077344