Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vort dukkehus

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...


Der bliver også julet i bryggerset!

 

1. sal: Køkken og bryggers

 

På førstesalen har vi vort køkken og bryggers. Begge mangler stadig at få bygget specialmøbler. Køkkenet skal have et bord med indbygget vask og bryggerset skal have et hjørnebord med vandpumpe og nedsænket metalbalje. 

 

 

Køkken

Køkkenet anno 2016 - gulvet er færdigt, hjørnebordet under konstruktion og
fliser ved komfur opsat (men flytbar, hvis vi vil flytte komfuret lidt)

 

 

 

Det ufærdige køkken-hjørnebord, der mangler toppladen og diverse andre ting...

 

Jeg har endelig fundet løsningen på mit køkken-problem. Da Mor købte vort moderne dukkehus, fulgte der lidt møbler med, blandt andet samme hvide bord, som jeg havde planer om at bruge til køkkenbordet. Det bord, jeg hele tiden havde haft grumme planer med for køkkenet, brugte jeg faktisk i en kikkasse "Hjemmebag", som jo så nu er blevet "nedlagt".  Men da jeg nu stod med to borde af samme type, fik jeg pludselig en idé for at udnytte pladsen optimalt og virkelig kunne udnytte rummene: TO hjørneborde!  Både til køkken og bryggers!

Mor har i alle årene snakket om, at hun gerne ville have en hjørnebænk i køkkenet, som de havde i hendes barndomshjem, og skønt jeg gerne ville lave det for at glæde hende, kunne jeg godt se, at ligegyldigt, hvor den ville blive placeret, ville den æde pladsen, uden at vi rigtigt kunne udnytte det. Jeg har også haft problemer med bordet med vasken, som jeg gerne ville have ved køkkenvinduet, men som skulle forlænges. Lige pludselig var der SÅ mange brikker, der faldt på plads hos mig, og jeg vidste præcis, hvad jeg ville gøre!

 

Det meget firkantede skab med vasken savede jeg et godt stykke af bunden af og satte nogle fødder på, der passede til det hvide bord. Stænkpladen savede jeg af og satte som forlængelse af bordet, så vandhanen ikke kommer i konflikt med vindueskarmen. Bordkanten på skabet sleb jeg i facon, så det passer til det hvide bord. Selve det hvide bord savede jeg et stykke kant af, så jeg kunne sammenføje det med vaskeskabet. Herved fik jeg et ben "i overskud", som jeg brugte i min konstruktion af bryggersets hjørnebord. Skuffehullerne på nær ét på indersiden blev blændet med finérplade, hvor jeg også satte en plade på skabet op imod bordet, så det ikke kom til at se underligt ud, at bordpladen var blevet forlænget.

Nu mangler jeg sådan set "kun" at sammenføje dem, sætte finérplade på toppen, lakere al finéren, sætte vask (som jeg skal have lavet hul til afløb i) og vandhane på, sætte nye håndtag på og hvad der ellers skulle være af småting, der skal fixes, før det hele er færdigt. Men desværre gik gassen af ballonen, så det må vente...

 

 


Køkkengulvet er også endelig blevet færdig. Jeg skar fliserne i lidt mere end dobbelt størrelse end bryggersets og lagde dem forskudt for hinanden. Det var skam vældig fint, men når man stod og kiggede på den etage, så gulvene fuldstændig ens ud, og det var jo ikke lige den effekt, jeg gik efter...  Derfor endte jeg med at smøre hele køkkengulvet ind i lysegråt voks og pudse efter i nogle omgange, til jeg fik den effekt, jeg gik efter. Og både Mor og jeg er glade for det endelige udseende.

 

 

Buet flisevæg ved komfuret - kanten er lavet af koboltblå mosaiksten

Det har hele tiden været planen, at jeg ville lave en flisevæg bag komfuret af dette flotte tapet af hollandske fliser. På en køkkenhylde-"kikkasse" hos mig selv har jeg skåret kanten til, hvilket jeg også havde planer om her. Men for flere år siden købte jeg et lot med mange forskellige ting, blandt andet nogle fine mosaiksten i hvid, sort og koboltblå. Jeg var vild med dem, men kunne ikke komme på, hvad jeg kunne bruge dem til. Jeg har for nylig lavet flisevæg ved malerens toilet, hvor jeg brugte de sorte og hvide (hver og én!), og inspireret af en anden dukkehus-entusiasts køkken lavede jeg en bue i stedet for "hakker" ved fliserne. Tapetet lagde jeg klar film ovenpå, da det forhøjer effekten af fliser. Den hvide liste, der går igennem, går igennem hele køkkenet, så der er en smal hylde til at stille ting på overalt.

 

 

 


Tidlig udgave af køkkenet... 

 

 

 

Køkkenet anno 2006

 

 

Bryggers

Ta-da-da-da-ta-daaah!!! Første gulv i dukkehuset er lagt!!!!

 

Da min familie i Ribe på et tidspunkt fik skiftet vinduer, blev der åbenbart brugt små stykker kork med limpude imellem glassene for at skåne dem under transport. Da Mor så dem, blev de øjeblikkeligt scoret, så dem har vi nu siddet møjsommeligt og fjernet alle limpuderne, hvorefter jeg lige så møjsommeligt har siddet og monteret dem. Og det er da blevet skideflot!!!    Det var egentlig meningen, jeg ville have lakeret gulvet, men jeg blev advaret på Facebook om, at korken derved ville skrumpe, og når det nu var perfekt, så ville jeg altså ikke risikere noget. Mor syntes også, at det var flot, som det var, så vi besluttede os for, at gulvet slet ikke skulle lakeres alligevel. For lige at runde rummet godt af, fik jeg da også lige monteret loftslampen.

Bryggerset er ved at blive et sødt lille rum. Jeg elsker bare dørene, der er malet med almuegrøn og shinet op med neglepynt (nogle fine blomster) og et fint håndtag, der havde fået noget strategisk hvid akrylmaling, så det ligner et messinghåndtag med porcelæn.

 

Bryggersdørene i fuldt flor...

 

 

Efter frygtelig mange år at have stået på venteliste, har jeg nu endelig fået lavet bordet til bryggerset. 
  

Så har jeg endelig fået lavet hjørnebordet til bryggerset!  Det har været planlagt i utroligt mange år, men jeg har aldrig haft mod på at komme i gang med det. Løsningen blev som beskrevet under køkkenets hjørnebord.

 

 

Her ses før og efter-versionerne. 

Jeg savede det ene uskyldige bord over og nappede nogle ben fra den afsavede del samt fra det andet stakkels bord, der kom under kniven (til køkkenet). Så har jeg savet nogle MDF-plader ud til top og bund samt nogle lister, der skulle være tilsvarende det oprindelige bord. Jeg syntes, det var unødvendigt at lave rillerne i bundpladen, da jeg tvivlede på, jeg kunne lave dem lige dybe, så dem droppede jeg. Herefter kombinerede jeg det hele og sluttede af med en finérplade på toppen, så det kom til at se naturligt sammenhængende ud. Jeg lavede en skaringsrille i finérpladen, så det kom til at se mere naturligt ud. Topdelen sleb jeg kanterne på, så de fik en form, der svarede til det hvide bords. Bordet, der blev savet i stykker, havde skuffer på begge sider, så jeg blændede de 3 skuffehuller med finérplade.

Hærværk fører til konstruktion af hjørnebord...


Så malede jeg det hele og satte nyt håndtag på skuffen og tilføjede fine forhæng, jeg plissérede og lavede frynser i bunden. Jeg har med vilje ikke lavet forhæng ud mod forsiden af dukkehuset, som jo naturligt ville være en væg, og derfor ikke ville have forhæng for. Desuden har vi så mange skønne ting, og ved ikke at sætte forhæng op, kan vi komme til at fremvise tingene, der ellers ville være gemt væk. Pumpen bliver nok også malet på et tidspunkt, men lige nu kan jeg ikke finde skålen, der skal stå under, som vi købte for vildt mange år siden, og desuden kan jeg ikke rigtig beslutte mig for, hvor de skal stå. Men endelig er bordet færdigt...!  

 

Opdateret 14/12/2016

Besøg  
068193