Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vort dukkehus

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...


 

3. sal: Dagligstue og musikværelse

 

Dagligstuen er adskilt fra musikværelset af en spansk bue, så de voksne kan sidde i sofaen og nyde en kop kaffe, mens de lytter til børnene, der øver.

 

 

Dagligstue  

Jeg har måttet være lidt kreativ med mine lister, for nu begynder det jo at blive alvor. Jeg bemærkede, at elevatorerne stod lidt langt ude fra væggen, så jeg satte en hjørneliste op på den modsatte væg-side for at stramme op imod. Væggene kører jo i skinner i loftet, så der var ikke noget, der holdt dem stramt på plads i bunden. Det blev meget bedre, men ikke supergodt. Hmmm... Så satte jeg en skæv kantliste på elevatoren, der skjuler skygger fra mellemrummet. Endnu bedre, men stadig ikke perfekt... og så gik jeg ellers i gang med mit lille håndbor og lavede et lillebitte hul forneden og foroven ved elevatorens yderste kanter og stoppede et lillebitte søm i hvert hul. Så skal jeg ellers love for, at elevatoren stod, som den skulle stå!

Selvom stukken slutter tæt til loftet, kan man stadig tage kaminen ud, hvilket jo er nødvendigt, hvis jeg på et tidspunkt skal skifte pæren. 

Siden på elevatoren har altid været hvid, men den har i længere tid irriteret mig, da den ikke rigtig passede i farve mere. Så Mor dykkede ned i sine gemmer og fandt noget farvet papir, jeg tapetserede begge stuers elevatorer med, og så blev de lakeret og fik lidt kantliste og en mega-fin stuk på. Og nu synes jeg ikke, elevatoren virker så "hovsa" mere, nu er den blevet mere integreret i stuen.  

Efter at have tapetseret satte jeg den rosenstuk op, som jeg selv lavede i fimo for noget nær hundrede år siden (close-up anbragt til højre for oven i billedet). Lampen var den første, vi købte til dukkehuset, og selvom den stadig ikke er blevet sat til, er det en stor tilfredsstillelse at have fået den op.

Man kan lige ane nogle kroge i loftet. Jeg fik sat kroge op rundt omkring i huset til jul, så vor adventskrans endelig kom op at hænge og vore juleuroer kom ligeledes flot op. Det er selvfølgelig meningen, at der til hverdag skal hænge blomster og diverse rundt omkring.

 

Stuen 2015 - tapetseret, men stadig undervejs...  

 

Stuen i tidligere udgave... 

Så er vi i stuen, hvor vi endelig fandt det sofamøblement, vi ville have. Idet vi har lavet vort dukkehus i en standard hvid reol, er det nemlig lidt knebent med pladsen, så det er begrænset, hvor voldsomme møblerne må være. I sofaarrangementet kan man se to smukke hæklede puder med en rød rose på. Sådan en pude var en af de første ting, jeg købte af Annette Foli (se under mine links), og jeg var dybt fascineret af det fine arbejde. Puden var så smuk, så den ikke røg direkte til Ribe til dukkehuset, men i stedet blev parkeret i en smuk lille sofa i Esbjerg. Det vil altså sige... lige til Mor kom og besøgte mig, så vidunderet og annekterede den med stor overbevisning! Men det var jo trods alt også med henblik på dukkehuset, at jeg i første omgang havde købt den...  

 

Stuen anno 2006 


Stuen som den så ud for mange år siden...

  

Opdateret 08/04/2017

Besøg  
080013