Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vort dukkehus

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...


Julen 2016 - endelig lys i dukkehuset!

 

 

 

3. sal: Dagligstue og musikværelse

 

Dagligstuen er adskilt fra musikværelset af en spansk bue, så de voksne kan sidde i sofaen og nyde en kop kaffe, mens de lytter til børnene, der øver.

 

 

Dagligstue  

Jeg har måttet være lidt kreativ med mine lister, for nu begynder det jo at blive alvor. Jeg bemærkede, at elevatorerne stod lidt langt ude fra væggen, så jeg satte en hjørneliste op på den modsatte væg-side for at stramme op imod. Væggene kører jo i skinner i loftet, så der var ikke noget, der holdt dem stramt på plads i bunden. Det blev meget bedre, men ikke supergodt. Hmmm... Så satte jeg en skæv kantliste på elevatoren, der skjuler skygger fra mellemrummet. Endnu bedre, men stadig ikke perfekt... og så gik jeg ellers i gang med mit lille håndbor og lavede et lillebitte hul forneden og foroven ved elevatorens yderste kanter og stoppede et lillebitte søm i hvert hul. Så skal jeg ellers love for, at elevatoren stod, som den skulle stå!

Selvom stukken slutter tæt til loftet, kan man stadig tage kaminen ud, hvilket jo er nødvendigt, hvis jeg på et tidspunkt skal skifte pæren. 

Siden på elevatoren har altid været hvid, men den har i længere tid irriteret mig, da den ikke rigtig passede i farve mere. Så Mor dykkede ned i sine gemmer og fandt noget farvet papir, jeg tapetserede begge stuers elevatorer med, og så blev de lakeret og fik lidt kantliste og en mega-fin stuk på. Og nu synes jeg ikke, elevatoren virker så "hovsa" mere, nu er den blevet mere integreret i stuen.  

Efter at have tapetseret satte jeg den rosenstuk op, som jeg selv lavede i fimo for noget nær hundrede år siden (close-up anbragt til højre for oven i billedet). Lampen var den første, vi købte til dukkehuset, og selvom den stadig ikke er blevet sat til, er det en stor tilfredsstillelse at have fået den op.

Man kan lige ane nogle kroge i loftet. Jeg fik sat kroge op rundt omkring i huset til jul, så vor adventskrans endelig kom op at hænge og vore juleuroer kom ligeledes flot op. Det er selvfølgelig meningen, at der til hverdag skal hænge blomster og diverse rundt omkring.

 

Stuen 2015 - tapetseret, men stadig undervejs...  

 

Stuen i tidligere udgave... 

Så er vi i stuen, hvor vi endelig fandt det sofamøblement, vi ville have. Idet vi har lavet vort dukkehus i en standard hvid reol, er det nemlig lidt knebent med pladsen, så det er begrænset, hvor voldsomme møblerne må være. I sofaarrangementet kan man se to smukke hæklede puder med en rød rose på. Sådan en pude var en af de første ting, jeg købte af Annette Foli (se under mine links), og jeg var dybt fascineret af det fine arbejde. Puden var så smuk, så den ikke røg direkte til Ribe til dukkehuset, men i stedet blev parkeret i en smuk lille sofa i Esbjerg. Det vil altså sige... lige til Mor kom og besøgte mig, så vidunderet og annekterede den med stor overbevisning! Men det var jo trods alt også med henblik på dukkehuset, at jeg i første omgang havde købt den...  

 

Stuen anno 2006 


Stuen som den så ud for mange år siden...

  

 

Musikværelset

  

Ved at gå gennem den spanske bue kommer vi ind i musikværelset, der er ved at udvikle sig til et hyggeligt lille rum. Det pyntede gevaldigt, da jeg fik tapetseret stukloft og anbragt en rigtig stukroset i midten. Loftslisterne afsluttede looket flot. Alle instrumenterne er kommet op på små søm på væggen. Der er en masse pletmaling, der venter mig, efter jeg fik sat lister op overalt. I dette rum er der flere steder, hvor jeg har siddet og filet profiler i flade gulvlister, da de er for smalle til at kunne passes i vinkel op mod hinanden.

Loftslampen er en Lundby-lampe, som jeg har ændret på, da jeg pillede engangspæren med "indbygget" ledning af og satte en fatning med kertepære i, så jeg kan skifte pære, hvis den springer.

Jeg har desuden lavet et lille bord/hylde til den spanske bue, som jeg skal have lavet en hængeplante til. Bordet er lavet af en bred fodliste og er blevet påmonteret noget ganske tyndt mørkt træ. Jeg har længe været frustreret over søjlen i den spanske bue, som jeg ret hurtigt fik hærværket, så den fik et lille knæk. Da jeg jo er perfektionist har dette irriteret mig til hudløshed! Da jeg gennemgik vore ting, mens jeg ledte efter urtepotteskjulere til at lave blomster i, faldt jeg over kassen med stuk og skulle da lige tjekke inventaret...  Til min store forbløffelse havde vi en beholdning af diverse stuk, som jeg ikke engang kunne huske at have købt, blandt andet nogle flotte slanke nogle. Det fik jo lidt gang i de grå celler, så det endte med, at jeg stivede søjlen af med nogle af dem. Og selv om det var en hovsa-løsning, så synes jeg faktisk, det ser ret fedt ud!

Og så har jeg fået lagt gulvtæppe på! Jubih! Nogle af gulvtapeterne var blevet væk for mig, da jeg var aktivt i gang med at lægge gulv, så jeg sad og flåede mig i håret, fordi jeg ikke kunne komme videre. Så kom Mor med endnu et af sine lyse indfald, da hun spurgte til det røde tæppe. Jeg tænkte først på en rædsel, vi havde købt for år tilbage, indtil jeg blev klar over, at hun talte om det fløjlstapet, vi købte for lææænge siden i Gråsten. Vi synes begge, det er vildt flot, så jeg har "sparet" på det, så indtil videre er det kun blevet brugt til det indre af elevatorerne. Men vi blev hurtigt enige om, at det da ville passe vildt godt til musikværelset, så sådan blev det! Yeah!

 

 

Jeg har lavet et lille bord/hylde til den spanske bue, som jeg skal have lavet en hængeplante til.

 

Musikværelset i "slank" udgave før gulv og el. 

 

 

Opdateret 14/12/2016

Besøg  
068193