Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vort dukkehus

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...


 

5. sal: Kunstmaler og børneværelse

 

Kunstmaleren har sin egen udgang og bagtrappe, da han naturligvis ikke bør komme i kontakt med husets fine folk. Børneværelsets bagtrappe fører ned til soveværelset (og toilettet!) og dagligstuen, hvorfra børnene kan tage elevatoren ned, hvis de skal ud og lege.

 

 

Kunstmaleren 

På øverste etage har vi vor stræbende kunstmaler. Der mangler også stadig en del ved hans rum, men han hutler sig igennem som enhver forarmet kunstner. Ved siden af har han et mikroskopisk toilet (der stadig er under udvikling).

 

Malerens rum og toilet anno 2015, nu med døre og vindueskarm (vinduet imploderede nærmest
under malingen, så jeg skal lige have det samlet igen og så malet det et par gange... "suk!")

 

 

Malerens hoveddør er kun blevet malet en enkelt gang for at give den et gammelt og slidt look. Messingdørhåndtaget malede jeg over med sort tush, som jeg med det samme tørrede af, for at give det det samme look. Herefter malede jeg med hvid akrylmaling for at lave porcelænshåndtag på, men valgte ikke at male for grundigt, så det så mere slidt ud. Døren er den første, vi købte, så den var anderledes end alle de andre og som den eneste havde den en dørknop monteret. Den lignede dog mere et skabshåndtag og blev ret hurtigt pillet af, men efterlod derfor et hul i døren, desværre ret langt nede, så jeg måtte også lige lave et nøglehul. Vi havde på et tidspunkt købt nogle laserudskårne messingnøglehuller, så jeg "tushede" en og monterede den, og det er da blevet ret fint. Som en lille detalje har jeg anbragt et søm på dørkarmen, hvor maleren kan hænge sin nøgle, når han er kommet hjem.

 

  

Jeg har været i gang med at lægge trægulv ude på malerens lillebitte toilet. Bredden af rummet er 7 centimeter, så han har ikke meget plads at gøre med.  Jeg har lavet gulvet af tilsavede ispinde, som jeg limede på et stykke papir, jeg havde tilpasset rummet. Derefter markerede jeg to "sømhuller" i hver ende af hvert bræt, og så hærværkede jeg ellers gulvet grundigt, så der kom godt med strategiske ridser. Herefter sovsede jeg det hele godt til med sort skosværte og lod det tørre lidt, hvorefter jeg sleb det hele ned igen. Et hulens til svineri, vil jeg lige sige, men det fungerede upåklageligt. Jeg fandt opskriften på nettet, så næste punkt var at smøre gulvet med brun skosværte. Men den, jeg havde, efterlod gulvet underligt gyldent, så jeg duppede lidt sort skosværte med rundt og det hjalp. Så brugte jeg lidt mere sort sværte for at skabe illusionen af en godt slidt sti hen mod toilettet. Det er mit første forsøg med trægulv, og jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet.  

 

Jeg har desuden lavet en flisebagvæg af sorte og hvide mosaiksten på toilettet. Men idet det jo er meningen, at alt skal se meget nusset ud deroppe, har jeg givet fliserne en god gang skimmelsvamp og mugpletter. På gulvet er det dog genskinnet fra fliserne, man kan se.

 

 


Hems

Murene til malerens toilet har fået bjælker, hvorpå hemsen skal hvile.

  

Stigen fører op til hemsen fra malerens lille toilet.

 

Så er det officielt: vi har rotter på loftet!!!

Ved malerens lillebitte toilet har jeg fået lavet en hems, hvor han skal opbevare sin kuffert, gamle malerier og hvad man sådan ellers gemmer af skrammel. Men dårligt nok havde jeg fået lavet hemsen, før vi fik rotter på loftet! 

Hemsen er lavet af rørepinde til maling, der er blevet ridset og hærget og så ellers er blevet behandlet med skosværte for at få det gamle, hærgede look med godt slidte stier og mærker. Således kan man følge stien hen til hans kuffert (der godt nok ikke står der endnu  ) og man kan se på og omkring lemmen, hvor malerens griber fat, når han skal op.

Nu mangler jeg at få lavet toilet til ham. Alt oppe hos ham skal jo se hærget ud, så toilettet ligeså. Mor har lidt problemer med, at alting hos kunstmaleren skal være så hærget, for det er jo et fornemt hus! Men jeg plejer at forklare det med, at et fint hus også har et gammelt loftsrum, der er godt slidt og ikke vedligeholdt, og det er jo så her, maleren har fået lov til at leje sig ind for billige penge.  

 

 

 Børneværelse

 

Børneværelset september 2016 - taget mangler, men efter bjælken kom op, kom lampen på plads!
Den lille nye karrusel er også flyttet ind...
 

 

Børneværelset er næsten færdigt - der mangler blot loft og lampe

I børneværelset har vi fået fat i den seng, vi gerne ville have, som jeg har sat nogle bamser på fra tapetet for at skabe en sammenhæng. Min grandniece Lærke gav os en lille pude til dukkehuset, som hun selv havde lavet, og da jeg så, den havde en bamse på og de farver, der er på sengetøjet, var der jo ingen tvivl om, hvor den skulle hen!  Oldemortæppet, som er vor store stolthed, plejede at ligge inde hos maleren, men efter jeg lavede ny seng til ham, skjulte det alle de fine detaljer, så jeg var ulykkelig, til Mor tog tæppet og anbragte det på sengen i børneværelset - jamen altså! Der passer det jo fint!

Bamsetapetet er købt i to omgange over flere år, og da jeg gik i gang med at tapetsere, fandt jeg ud af, at de ikke var identiske! Shit! Der var bamser overalt på det ene og kun i borten på den anden!!! Derfor gik jeg i gang med at være kreativ med resterne, så jeg sad og klippede små bamser ud og klistrede dem på det kedelige tapet... øøøjjj, hvorfor er der aldrig noget, der er nemt?!?

Der er nu endelig kommet vindue og vindueskarm i børneværelset, der også har fået et fint nougatfarvet gulvtæppe. Jeg har desuden fået sat lister op, så væggen nu er blevet en permanent del af rummet, men stadig kan fjernes.
 

 


 

Rullegardin

Jeg har brugt det samme tøj-pyntebånd til tre forskellige ting i børneværelset: rullegardin, loftslampe og skammel. Her er det rullegardinet, der lige er kommet op at hænge.  Det var såmænd ikke den mest komplicerede sag at lave, det var mere vanskeligt at montere det - men det lykkedes da til sidst!  Og jeg synes, det er blevet lige, som jeg forestillede mig det. Vi valgte at gøre bagsiden blå, da den røde farve ville udskille sig for meget, når alle gardiner engang er færdige og man udefra kigger på dukkehuset. Jeg brugte en messing-dråbe til smykker til afslutning af snoren, som jeg havde fra et tøjmærke. Jeg gemmer altid de snore, der ofte sidder i tøj med diverse info om tøjet. Selv om jeg også har købt en masse andre farver snore, ender det ufattelig tit med, at det er tøj-snorene, jeg bruger (f.eks. kantningen af telefonbænken).

 

 

 

Tidligere udgave af børneværelset...

 

Børn kan jo være temmelig støjende, så børneværelset er endt oppe på 5. sal. Arh, det skal siges, at vi var ved at have så mange legesager, så vi besluttede at droppe at have et loftsrum til vort rod (vi ville have lavet små papkasser at have vore ting i, så det rigtig lignede et loftsrum), og i stedet lave et børneværelse, som vi havde snakket om måske hen ad vejen alligevel at lave loftsrummet om til.

 

 

 

Karrusel til børneværelset


Jeg faldt over en sød lille karrusel-halskæde på nettet, der øjeblikkeligt pirrede mit kreative gen. Så med det samme jeg fik den ind ad døren, klippede jeg toppen af, malede den og lavede et lille flag til toppen. Så var den eller klar til børneværelset, og jeg synes simpelthen, den er nuser!

 

 

 

Lampe og rund skammel til legetøj

Mors julekalender 2015 får lidt gode sager med.  Jeg må nok indrømme, at de fleste ting vil være købt, men jeg har da alligevel ladet inspirationen flyde over mig, og det er der så kommet nogle småting ud af.

 

Det første, jeg har fået lavet, er en skammel til børneværelset. Jeg har lavet den på en måde, så den samtidig er en opbevaringskasse for børnenes legetøj. Den er lavet af et pyntebånd til tøj, som vi fandt oppe på loftet, engang vi ryddede op. Jeg brugte det til at lave en lampe til min grandniece Lærkes kikkasse, og har faktisk siden været så forelsket i den lampe, at jeg også ville have en til vort eget dukkehus. Basis for lampen er såmænd et lille medicinglas. Jeg rundede lampen af med noget fint blåt pyntebånd.

Efter at have set en instruktionsvideo på Youtube af en, der lavede en temmelig grov men sød kuffert, fik jeg ud af det blå så pludselig idéen om en skammel, der skulle bruges til opbevaring (lukketeknikken er nemlig den samme som fra videoen). Vi har ikke alt for meget plads i børneværelset, men vi har en masse fede ting, så så kan vi jo gemme nogle væk og så ind imellem lave lidt om på opstillingen. Selve "kassen" var nem nok, men konstruktionen af toppen var noget mere kompliceret. Efter jeg havde fået bygget sædet op, fandt jeg noget passende blåt stof og beklædte det med. Jeg tog et pænt stykke tøjpyntebånd og kom lim på kanterne samt på en frø. Da det var tørt klippede jeg det af og monterede frøen på puden og satte den tynde kant hele vejen rundt om sædet. For at være sikker på at få en pæn topkant limede jeg yderligere en tynd hvid snor rundt om.

 

 

Glansbilledalbum

Jeg fik jeg en genial idé for at glæde Mor i hendes julekalender 2015: et glansbilledalbum. Hun har altid elsket den slags, og i al min research på nettet er jeg faktisk aldrig stødt på dette til dukkehuset. Øverst er glansbilledalbummets forside, nedenunder de tre indre opslag. Omslaget har fået to lag lak. Derudover er motivet og banneret samt blomsterne blevet fremhævet med flere lag lak, så der er kommet struktur i.

 

Alle glansbillederne er tidstypiske for omkring år 1900 og jeg har fundet dem efter enormt meget research på nettet og derefter rigtig meget billedbehandling. Jeg havde først tænkt mig at sidde og skære billederne ud, men var godt klar over, at jeg aldrig ville blive færdig. I stedet fik jeg en genial idé og satte siderne op, som de ville se ud i et glansbilledalbum, hvorefter jeg lakerede hvert enkelt motiv omhyggeligt i to omgange, hvorved jeg både fik glansen, men også fik motivet til at hæve sig lidt op over papiret. 

 

 

Antik porcelænsdukke

Nok noget af det mest værdifulde for os i dukkehuset er denne lille antikke porcelænsdukke (sikkert mere følelsesmæssigt end økonomisk ). Jeg kan huske, jeg ikke måtte røre den som barn, men jeg var så betaget af den, at jeg ofte sneg mig til at kikke i det lille læderskrin, den var gemt væk i. Selvfølgelig rykkede den øjeblikkeligt ind, da vi endelig fik vort eget dukkehus, så den bor nu i børneværelset...

 

 

 

Opdateret 29/09/2016

Besøg  
068193