Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vore kikkasser

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...


 

Kikkasser

 

Jubiiih! Så fik jeg endelig lavet den endelige udgave af Modisten

Det blev en pænt stor butik, og vi har siddet og leget en hel weekend med at indrette den, men jeg er vendt hjem til Esbjerg med en "to-do"-liste så lang...  Jeg skal have lavet en glasdør til butikken, men desværre har jeg fået forputtet mine lister, så indtil videre er det kun dørkarmen, der er kommet op. Og som sædvanligt drillede tapetet, så jeg bliver lige nødt til at lave et træ udenfor for at camouflere lidt rifter i murstenstapetet, der gik helt amok for mig omkring dør og vindue.

Nå, men når jeg er hjemme hos Mor, sidder jeg altid lige ved siden af den flotte kikkasse, vi først havde konditori, så hattebutik og nu konditori igen. Hattebutikken flyttede på et tidspunkt ind, hvor konditoriet flyttede i en pæn papkasse med vindue, men hattebutikken blev alt for "klemt", og vi blev aldrig glade for det. Rent faktisk generede det os aldrig med den flotte lukkede facade, for det så så rodet ud derinde og et eller andet sted savnede vi jo nok konditoriet og dets flotte kager. Vi havde derfor besluttet, at de på et tidspunkt skulle bytte igen. 

Starten blev, at den flotte facade på et tidspunkt blev skruet af og savet midt over, hvor hver halvdel bruges til blændet butik i stueetagen af dukkehuset. Jeg har også allerede her været i gang, da jeg fik lavet den blændede del til begge butikker og tapetseret dem. De blev rigtig flotte, og den ene er allerede inviet til urmager, selv om den ikke er helt færdig. Alle urene er i hvert fald klar - jeg lavede en masse seje ure dertil som morsdagsgave 2013 (jeg lægger snart nogle billeder ind, men de er ikke blevet ordentligt fotograferet endnu. Jeg fik et mini-fotostudie i fødselsdagsgave, og det er jeg begyndt at bruge en del, da jeg så meget bedre kan styre forholdene og lyset).

Nå, men nu stod vi jo så med en nydelig kikkasse med flot hegn på toppen. Deroppe har vi så længe haft stenbænk og løvespringvand samt en sød lille pige, der står og sælger roser. Men der var efterhånden ved at være så nusset ovenpå og hattebutikken irriterede mig med sit kaos og jeg savnede konditoriet... og så skete det pludselig: action! Jeg ved ikke, hvor energien kom fra, men pludselig satte jeg mig til at tømme kikkassen og pakke hattebutikken ned, efter Mor og jeg havde nærstuderet alle tingene. Dernæst stod toppen for tur, hvor alting blev taget ned og rengjort. Og så fik hele butikken ellers tur! Herefter tog jeg papkassen med konditoriet hen og tømte den, hvorefter jeg brugte 4 stive timer på forsigtigt at rengøre alle vore fine kager og møbler. Så gik vi ellers i gang med at udvælge tapeter (jeg har gennem årene fået samlet en pæn stabel sammen), og vi var kun delvist enige og tilfredse, til vi kom til noget nær det sidste tapet i stakken: Jamen, der var det jo! Jeg kunne så godt mærke, at gassen var ved at gå lidt af ballonen - nu havde jeg været konstant i gang i flere dage, og selv om det var med småting ("fnis!"), så tager det hårdt på mig. Men så alligevel: min gamle stædighed kom op i mig, og jeg fik stablet den sidste rest af krudt på benene, så jeg fik lavet tapetklister og derefter tapetseret den flotte kikkasse, hvor jeg tidligere havde lagt et flot rødbrunt granitgulv. Tapetet passede bare så fantastisk hertil... men øh... jeg må altså blankt indrømme, at tapetsering i dukkehuse ikke er noget, jeg kan få medaljer for. Irk, hvor kan jeg bare lave skod i det! Jeg præsterede både at lave begge sider skæve (kun 1mm, men i 1:12 kan den slags altså ses!), rive bunden i den ene side og rive et lille hul i et hjørne af bag-tapetet samt glatte så meget ud, at farven begyndte at trække sig i toppen. Øuw...! Mor trøstede mig og sagde, at det var flot og den slags ikke kunne ses, men det kan det altså, og jeg sidder som sagt normalt lige ved siden af og vil kunne se det hele tiden - argh! Så jeg bliver nødt til at fixe nogle smukkeseringer på et senere tidspunkt. Men nu er konditoriet i hvert fald flyttet ind igen - i kaos, hvor intet er, som det bliver, men nu er vi et gevaldigt skridt videre... med én af tingene i vort dukkehus-univers. 

Mor sukker over, at det ikke er dukkehuset, der var ved at være tæt på at være færdigt. Men så måtte jeg jo lige gøre hende opmærksom på, at næste gang, dukkehuset skal under behandling, vil der være tale om, at det skal op og ligge på hendes spisebord et stykke tid. Næste gang står den på stukloftslister, ophæng til musikinstrumenter, ledninger skal stadig trækkes gennem mikro-huller og loddes fast på bagsiden...

Sidste gang, dukkehuset kom op at ligge på spisebordet, fik jeg anbragt sat lofts- og gulvlister op, kobberbånd på bagsiden til el og vi fik udvalgt lamperne.

Så skal huset grundes, før det så endelig skal males. Så kan det komme ned og stå igen, og vi kan gå i gang med at male vinduer, vindueskarme etc.. Åh kors, der er bare så uendeligt meget, der skal laves...

 


Vi løb i forbindelse med vort dukkehus meget hurtigt tør for plads til specialprojekter. Derfor er der hen ad vejen kommet en del kikkasser og småarrangementer til, som hver kører med sit helt eget tema.

Af kikkasser har Mor det meste, mens jeg har hele mit arbejdsværelse proppet fra gulv til loft med remedier til at producere tingene med. Det er dog blevet til en køkkenhylde-"kikkasse" hos mig og ligeledes har jeg adskillige "pletter" med dukkehus-arrangementer i mit arbejdsværelse. Med tiden skal jeg også have lavet et orientalsk rum i et antik radioskab, Mor og jeg i mange år brugte til hattebutik-kikkasse. 

 

 

 

 

Opdateret 22/01/2016

Besøg  
080013