Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vore kikkasser

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...


 

Købmanden

Købmanden 2008 - desværre stadig indrettet i papkasse!

Vor købmandsbutik var fra starten beregnet til at skulle være i stueetagen af vort dukkehus. Jeg har selv bygget disken og en reol, for at få en størrelse, der passede os, især fordi det i starten var meningen, at købmanden skulle fylde meget mindre. Den store flotte reol i baggrunden fandt vi til vores begejstring til en rimelig penge.

Vi fandt snart ud af, at købmanden ikke havde nok plads, så butikken optog snart pladsen, der var tiltænkt entréen i dukkehuset. Men både Mor og jeg var frustrerede over, at man ikke kunne se alle de fine detaljer og mange spændende ting. Efter dukkehuset blev pakket ned, mens der blev savet vinduer ud i reolen, der bruges, blev købmanden arrangeret i endnu en midlertidig udgave oven på Mors antikke radioskab, som vi på det tidspunkt havde Modisten i og Systuen ovenpå. Det var vældig hyggeligt at kunne studere alting i øjenhøjde, så derefter blev vi enige om, at der skulle laves en separat kikkasse til købmanden. I øjeblikket er købmanden arrangeret i en midlertidig papkasse, hvor han har fået en ligeledes midlertidig hjælper. Billedet er desværre temmelig dårligt, da jeg har sat plastik op for "vinduerne" for at holde støv og edderkopper ude (jeg brugte 2 1/2 time bare på at støve tingene af, da jeg fandt dem frem igen - det har jeg ikke lyst til igen!). Da blitzen reflekteres i plastikket, blev jeg nødt til at fotografere i dagslys og så lysne billedet gevaldigt, for at man kunne se noget. Og det går altså gevaldigt ud over detaljerne. Jeg har dog i her øverst sat et close-up af købmanden ved disken, hvor jeg satte kameralinsen direkte på plastikket, så blitzen ikke kunne blive reflekteret.

Vi har været i gang med at lave grønsager til købmanden, så det blev da til en del majs, bønner, ærter og lidt kål samt indtil videre tre klaser vindruer - hver drue håndtrillet! Der skal altså godt nok nogle stykker til, vil vi bare lige hilse og sige!

 

Købmanden i vor første udgave: temmelig primitiv og temmelig lille! (2005)

 

Næste version blev lidt bredere, da jeg valgte at inkludere den plads, der var afsat til entré (2006)

 Købmanden i den nuværende version, i en papkasse og med plastfolie for
(derfor den mærkelige belysning - jeg fik hele tiden genskin af blitzen i plastikken,
så jeg måtte slå blitzen fra og nøjes med lampernes belysning).

 

 

Opdateret 01/11/2012

Besøg  
080013