Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vore kikkasser

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...


 

Jule-kikkasse


Denne lille sag, som ikke fylder mere end 15,5cm x 15,5cm med en dybde på 3,3cm var en lille sag, jeg købte med motiv malet på glasset, men som jeg så andre muligheder i. Jeg skrabte motivet af, og så var vejen ellers åben for mine unoder!

Det skulle også være til Mor, tænkt som en bordgave juleaften, og det blev da noget af et projekt. Af en eller anden grund havde jeg sat mig i hovedet, at der skulle være en kamin, men det kneb jo lige som lidt med pladsen, så jeg måtte være lidt opfindsom. Først tapetserede jeg det bagerste glas. Så lavede jeg kun et hjørne af kaminen med forskellige lister, jeg har liggende, og kom granitfolie om toppen, så den så "rigtig" ud. Sokken er lavet af nervøs velour og en "pelset" elastikkant fra et par trusser. Det hæklede nissehoved er faktisk en grydelap købt på QXL. Kortene på kaminen kan man finde på nettet, jeg har dog købt dem som klippeark engang, mens vi stadig var "nye" i branchen og intet anede om noget som helst. Den lille engel og snemanden er købt, men snemanden kan man faktisk lave selv af perler. Englen over kaminen er ligeledes købt, dem har vi flere forskellige versioner af.
Kransen er lavet af noget granranke, jeg har købt, formet, og så ellers bare pyntet.
Hylden er igen hjemmelavet af lister og træstykker, og ovenpå står et par søde små nisser, jeg netop har købt. Flagranken var mit første forsøg med flagene, hvor jeg lavede dem som foreskrevet, men jeg syntes, de kom til at sidde alt for tæt. Derfor blev den ikke længere end denne, men man kan jo altid bruge "stumper" i miniature-verdenen! Flethjertet kunne jeg ikke finde plads til på juletræet, men så findes der jo andre muligheder! En lille "grangren" til afrunde det, og så var hylden færdig.
Jeg syntes, der manglede en afrunding for neden ved kransen til venstre, men jeg ville ikke bare stille et eller andet på træet i kikkassen, for den var jo ikke en del af udsmykningen, men "brød" billedet. Så jeg lavede et lille "brudt" bord i hjørnet og lavede en krystallysestage til at stå herpå, så var kassen perfekt afrundet!

 

 

 

Opdateret 15/12/2015

Besøg  
080013