Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Kikkasser

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...


 

 

Pigernes kikkasser

 

 

 

Min niece Bentes to døtre, Malou og Lærke, har på det senere udvist større og større interesse for vort dukkehus og kikkasser, og derfor forærede vi dem til jul (2009) hver deres dukkehusmøbler. De har så siden småjamret over, at deres møbler manglede noget at stå i.

Først tjekkede jeg lige Mors gavepapirs-beholdning for at se, om der var noget, der duede til tapet. Der var absolut muligheder imellem. Dernæst tjekkede vi skotøjsæsker og fandt nogle mulige eksemplarer. Så var vi ellers klar til at starte! Dernæst inviterede Mor og jeg dem hjem for at få lavet kikkasser til deres møbler.

Malous kikkasse

Malou fik til jul to stole med tilhørende bord og kamin. Det var et rimelig elegant sæt, så det skulle jo også have tilsvarende omgivelser. Vi fandt en god skotøjsæske i sort, som vi lige shinede lidt op, så den også var pæn på ydersiden. Den havde dog et hul i siden, men det fandt vi ud af at udnytte, så vi fik et yndigt lille vindue (hjulpet på vej med lidt klart folie med mønster). Dernæst skulle der måles op på kryds og tværs. Til loft fandt vi noget halv-karton-agtigt tegnepapir, som både var godt til at camouflere og havde lidt struktur. Jeg havde en rulle rød gulvtæppe liggende, som jeg ofrede på projektet. Mor sad yderligere og lavede små gulvtæpper med frynser sammen med pigerne. Tapetet blev en rest med noget fejltryk på, der nærmest gav et tredimensionelt indtryk og så meget flot ud sammen med møblerne. Hver af pigerne fik lov at vælge en flot rose (vi har et helt bundt liggende i forskellige farver, til vi engang skal indrette vort dukkehus færdigt), og som en overraskelse til pigerne lavede jeg et par flotte vaser til deres roser med en stor perle og noget flot neglelak. Lampen til Malous kikkasse stod jeg for, og det var lige før at de alle måtte gå i dækning, for det drillede intenst meget, så jeg begyndte nærmest at sidde og småmumle på russisk, mens der hang mørke skyer omkring mig! Jeg havde nogle små plastikglas, der blev beklædt med noget flot stof og noget smukt guldbånd, jeg havde købt for nylig. I min søgning efter noget snor, der kunne fungere som ledning, faldt jeg over noget metaltråd beklædt med hvid plastik og som til forveksling lignede ledning og kunne formes, så det var jo perfekt. Og bare lige for en god ordens skyld satte vi også lige en klar perle i, der kunne illudere en pære. Kaminen blev shinet op, bl.a. med sort mat folie på bagpladen, så den så rigtig ud. Undervejs i projektet fik begge pigerne et par gaver til kikkassen af Mor, der jo er deres oldemor. Til Malous kikkasse kom bøgerne på kaminen samt det flotte ur, der passer perfekt til møblerne. Begge pigerne fik desuden et flot maleri til deres kikkasse. For lige at runde kikkassen af, lavede jeg en gulvvase med tørrede blomster. Og så var den færdig!     

 

 

Lærkes kikkasse

Lærke fik til jul et meget flot sofa-arrangement i rød og hvid-stribet. Hun fik naturligvis også en rose, hvortil jeg lavede en vase til hendes sofabord. Af Mor fik hun spejlet på væggen og lampen på gulvet samt maleriet på væggen. Jeg lavede desuden ligeledes en gulvvase med tørrede blomster til. Vi stødte meget hurtigt på problemer med Lærkes kikkasse, for møblerne var for store til at kunne bruges i en skotøjsæske. Vi styrtede derfor huset rundt for at finde en kasse, der kunne bruges, og det lykkedes gudskelov. Lærke valgte noget drønflot gavepapir i sort og sølv til tapet, og det kom til at se meget flot ud. For en god ordens skyld lavede jeg også lige et par vinduer i Lærkes kikkasse. Mor fandt nogle pyntebånd, hvor Lærke valgte et charmerende et med frøer til sin lampe, som jeg så lavede for hende. Lampen blev så bedårende, så jeg overvejer at lave den samme til vort dukkehus. Tæpperne, Lærke lavede til, passer rigtig fint i farverne til kikkassen. Alt i alt en rigtig sød kikkasse, så begge pigerne kunne stolte og tilfredse tage hjem med deres møbler, der nu havde fået passende omgivelser...

 

 

Opdateret 23/10/2015

Besøg  
080013