Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vort dukkehus

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...Kunstmaler / Arbejdsmand 

  T.v.:Kunstmaler / T.h.: Mand fra arbejderklassen


Kunstmaleren

Både Mor og jeg drømte om at få en kunstmaler oppe på loftsetagen, og en jul besluttede jeg mig for, at det ville være alletiders julegave...

Maleren var en standard-porcelænsmand, som blev skilt ad og bygget op igen, så hans arme kunne bøjes mere end et par gange uden at knække, og han ville være i stand til at sidde ned. Håret var resterne fra Mors yndlingsdukke, som jeg havde gennemtrumfet at få lov til at studse lidt, da parykken var temmelig stor, og det pyntede da også gevaldigt med en studsning. Men som sædvanlig kunne jeg ikke få mig selv til at smide resterne ud - man ved jo aldrig, om man pludselig står og mangler det! Hø-hø, det var bare helt perfekt til vor maler, der da også fik både skæg og øjenbryn af det (hulens til bøvl at klippe til, vil jeg lige hilse at sige!). Baretten på hovedet kostede mig en T-shirt, for når jeg lige er i det kreative hjørne, står alt for skud, som jeg måtte kunne bruge, især hvis jeg lige specifikt står og mangler noget. Tørklædet er skam ægte silke, for mindre kunne jo ikke gøre det, så der røg lige et par trusser...!

Det var jo lidt tamt at præsentere dukken for sig selv, for jeg var jo nødt til også at få ham til at ligne en kunstmaler. Så jeg anskaffede staffeli og en drejestol til ham, og så gik jeg ellers i gang med at være kreativ. 

Malerkassen blev bygget op fra grunden af balsatræ med håndtag og "hængsler" af tyndt læder og messingnåle og malet med brun tush og lakeret. Tuberne blev lavet af tandstikkere, der blev snittet i rette facon, malet og sat etiket på (fra en annonce) og med sorte grønlandsperler som låg. Derudover noget forskelligt farvekridt, lavet af spidserne fra tandstikkerne og farvet. Og selvfølgelig en snasket malerklud.

Så skulle der jo også laves pensler - og igen kom mit hamstringsgen ind, for jeg havde også rester fra håret fra den mørkhårede dame med negligé, og det blev lige til spidserne på penslerne, der blev lavet af tandstikkere og sølvpapir og malet med neglelak. Jeg købte et henkogningsglas i mini, så jeg både havde glas til penslerne, men også en lille skål, som maleren kunne klatte rundt i.

Paletten var købt billigt, men så desværre også sådan ud, så malingen blev slebet af, paletten malet med brun tush og lakeret og nye malerklatter sat på.

Så blev der også lige lavet forskellige billeder og råskitser, som maleren skulle have hængende omkring sig, og selvfølgelig et billede, som maleren var igang med at arbejde på - og under staffeliet en blok med skitse af selvsamme billede.

Alt i alt blev det til en ret god julegave (og så kan jeg jo også selv nyde at se på ham!).    


 

 

Mand fra arbejderklassen

En af de første dukker, der flyttede ind i dukkehuset, var en mand, min søster Conjadia forærede Mor, som hun blev vældig stolt over. Dukken var sød, men jeg krummede tæer på grund af tøjet. Han havde koboltblå silkebukser og seler samt rød silkebutterfly. Skjorten, med de fine lyseblå og hvide striber, havde megastor hvid krave og manchetter. Det var ikke lige et dress, der passede til omkring år 1900 - eller andre årstal! Mor ville først ikke have, at jeg rørte ved dukken, fordi hun havde fået den af min søster, men efter lang tids bearbejdelse og tilladelse fra Conjadia, gik jeg i gang med at ændre dukken. Efter jeg havde fjernet kraven og manchetterne fra skjorten, så han faktisk ret flot ud, så det var ligesom det, der endte med at forme ham, så han endte som en mand fra arbejderklassen. Jeg syede et par bukser og lavede et par læderseler, der blev "knappet" fast på bukserne med træknapper, lavet af en tandstikker, hvorefter jeg syede en lædervest, som jeg farvede med skosværte. Hen ad vejen har han så også fået hår, overskæg samt øjenbryn. Men jeg ærgrer mig mega-meget over, at Mor ikke ville lade mig pille yderligere ved ham, for det er ikke muligt at bøje hans ben, da jeg ikke fik skilt dukken ad og bygget den op fra grunden af. Men den fejl sker ikke igen.

Opdateret 30/10/2012

Besøg  
080013