Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vort dukkehus

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...


 

Bedstemor og bedstefar

 
 
Bedstemor

Dette er af en eller anden grund blevet Mors yndlingsdukke. Hun er da også sød med sine panderynker, men som med så mange andre af vore dukker har hun også undergået en kraftig kosmetisk forandring, siden vi købte hende. Hun var i en storblomstret kjole, der ikke sad særlig godt, med hvidt forklæde og et temmelig vildtert hår. 

Idet hun var den første dukke, vi købte, havde jeg et mas med at overbevise Mor om, at dukken kunne blive meget sødere og hulens mere naturlig at se på, hvis den først kom lidt under min behandling. Det var faktisk så morsomt, for vores aftale var fra starten, at jeg skulle tage mig af det grove arbejde ved dukkehuset, og Mor skulle tage sig af alt, der skulle syes. Så derfor følte jeg ret meget, at jeg gik hende i bedene, og spurgte meget forsigtigt, om jeg måtte sy en kjole til dukken, stik imod vor aftale. Hendes kommentar hertil var, at det mente hun bestemt ikke, at jeg var i stand til og da slet ikke inden for en fornuftig tidsramme. Så gik jeg ellers sammenbidt igang og knoklede løs, til jeg fik lavet kjolen og triumferende viste den til Mor. Til min forundring grinede hun fornøjet, og jeg fandt ud af, at jeg var blevet bondefanget - hun ville hellere end gerne overlade tøjsyningen til mig!

Nå, men kjolen var okay, dukken var ikke, så jeg forede hende lidt ekstra og gav hende lidt frueformer, hvorefter jeg ridsede lidt i hendes øjenbryn, så de ikke fremstod så kraftige, og så satte jeg hendes hår fint op med et bånd, der passede til kjolen (siden fik jeg også lov til at klippe hende lidt, men det holdt hårdt med at få Mor til at lade mig røre dukken igen!).     

 

 

Bedstefar

Mors fødselsdagsgave i januar 2006. Jeg har købt ham over nettet og sædvanen tro skilt ham ad og bygget ham op igen. Jeg har lige fra starten haft et ønske om, at en af dukkerne skulle være en herre med hjemmejakke, og det fik jeg så lavet her. Perfektionisten i mig gik så lige lidt amok, så hans inderste tøj også er i orden, hvilket jo i og for sig ikke er nødvendigt. Hvor tit skal han have jakken af inde i dukkehuset, så man kan se hele vesten og skjorteærmerne? Men jeg har det nu engang ikke godt med noget, der er halvgjort, så han fik det hele! 

Jeg lavede en kravat, der skam er bundet, som et rigtigt slips skal bindes, og lavede en knækkrave på skjorten, da slipset så bedre kom til sin ret. 
Vesten blev lavet efter en model, jeg havde fra en tidligere dukke, hvor jeg brugte noget flot bordeaux-farvet stof med mønster. Så lavede jeg en urlænke af noget snoet guldtråd og en lille lomme til uret. Vesten fik ligeledes guldknapper og desuden en sort bagside. 
Bukserne var hans egne, noget Mor faktisk kommenterede, fordi hun kunne se, at de ikke var så perfektionistisk lavet, som jeg plejer... tsk, tsk! 
Hjemmejakken var lidt af en udfordring, for jeg ville jo ikke have, at det skulle se ud, som om, der var en bøjle inden i den, når han havde den på - den skulle jo netop gerne se afslappende ud. Jeg brugte så igen vesten som udgangspunkt for mønsteret og lavede mine egne modifikationer, så det hele kom til at passe. Men idet man arbejder i så lille en størrelse, er der altid rettelser undervejs, da et par millimeter for meget stof kan ændre hele billedet. Alt i alt synes jeg, han blev rigtig flot. 

En yderligere ting i hans opbygning er, at hans hår er meget specielt. Både hår og øjenbryn er rigtigt hår, som jeg selv har sat på, og det er hårene fra en af Mors katte, som hun desværre måtte lade aflive sidste år. Men jeg havde på et tidspunkt for et par år siden samlet en tot hår op, som katten havde fået klippet af af en kontorstol, og det havde jeg gemt. At jeg så nu kunne præsentere Mor for en dukke med Chico's hår, gjorde jo ikke dukken dårligere, tværtimod! Og jeg synes bare, at han er SÅ sød! Så lige hele molevitten afrundet med en pibe i hånden, og så var han klar til at rykke ind i dukkehuset!     

Opdateret 23/10/2015

Besøg  
080013