Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vort dukkehus

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...Vintertøj og vinterbørn
 


Vintertøj

Dukken i mørkeblåt er en af de første dukker, vi købte, som jeg rent faktisk ikke har skilt ad, fordi hun var fin fra begyndelsen. Både hår og tøj var flot, skønt hat og taske er kommet ind til display i Modisten, da jeg ikke ville have, hun lignede alle andres dukker. Jeg arrangerede hendes hår, så hun kunne undvære hat, men under min handel på QXL faldt jeg over både flethat og paraply, der passer fint til hendes tøj, og så forbliver hun også originel. Hvert år i vintermånederne får hun sit vintertøj på. Mor har lavet hat og muffe, jeg har lavet slaget. Vi vil godt nok have lavet lidt rettelser på det, for båndet i muffen er blevet for kort, efter slaget kom til, og slaget har en grim afslutning, som jeg skal have shinet op. I baggrunden til højre kan man se hendes originale hat udstillet.


Dukken i grønt er fik et vinterslag og hat til, så hun kunne stå "ude" i vintermånederne. Jeg lavede det i samme stof, som resten af hendes tøj, og skønt det er svært at sørge for, at det ikke bliver alt for uformeligt med en stor kjole nedenunder, synes jeg faktisk, hun blev ret flot. Dette vintertøj blev en del af Mors julekalender.
Vinterbørn

Promenadevogn i vintervejr

 


Jeg har ikke fået lavet for meget til Mors julekalender til dukkehuset i 2005, men lidt er det da blevet til. Til denne lille fyr havde jeg købt strikluffer og -hat på QXL, og så skulle jeg jo bare finde et passende scenarie at anbringe ham i (han er en af de alfer, som Mor og jeg har købt på Vorbasse Marked). Jeg har ligeledes købt en del kurvebarnevogne på QXL, som Mor og jeg har tænkt os at shine gevaldigt op og sælge igen, og jeg tog en af dem og lavede om til promenadevogn. Så satte jeg en pæn lille blondekant på vognen for at skjule, at jeg havde klippet i fletværket og syede en lille madras og pude. Herefter syntes jeg, at det var synd at proppe ham ned under en tyk dyne, så jeg lavede i stedet en kørepose af noget ruskindslignende stof, som jeg kantede med en "pels"-kant, noget, vi havde købt på messen i Auning. Pomponen på hatten (hvor der tidligere havde været en umotiveret guldkugle) fik jeg fra en babydukke, der havde nogle store pomponer på både nathue og fødder, som jeg pillede af. Jakken var en gammel filtbluse fra en dukke, som Mor havde fået fra Polen, og som jeg har konverteret til tjenestepige i huset efter nogle modifikationer. Med lidt omsyning havde jeg pludselig en lækker tyk "uld"jakke til knægten. Halstørklædet er såmænd bare en piberenser. Og - tadaaaah! - så havde jeg den yndigste lille gut klar til kold-vejrs-promenade!

Opdateret 23/10/2015

Besøg  
080013