Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vort dukkehus

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...


Tjenestefolk


T.v.: Køkkenpige / T.h.: Polsk tjenestepige


Køkkenpige

Den gulvskrubbende køkkenpige blev til som en fødselsdagsgave til Mor. Lige siden vi var i Auning til dukkehusmesse, hvor der var en "gulvskrubber" ved en svensk stand, havde Mor gået og sukket for sådan en dukke, så det var jo en yderst velvalgt gaveidé!

Dukken var en porcelænspige, vi havde købt tidligere, med hestehale og sløjfe i porcelæn, som jeg ikke anede, hvordan jeg skulle kamouflere. Idet hun nu skulle være køkkenpige, var det jo relevant at hun skulle bære kyse, og ved at lave en plisseret kappe ned ad nakken, klarede jeg hårproblemet. Da håret alligevel var skjult af kysen, tog jeg en yderst mager paryk, som jeg havde høstet fra en 20-kroners dukke, som jeg havde taget hatten af, hvorved jeg fandt ud af, at jeg var nødt til at lave nyt hår på ham, for han havde decideret hul i hovedet! Denne kam af hår passede genialt til køkkenpigen, så jeg var yderst tilfreds. Men for #*!*#"!, hvor var det besværligt at få lavet en pæn sløjfe under hagen på hende! ARGH! Det tog noget tid og nogle nåle til at styre hele halløjet, inden det lykkedes mig at blive tilfreds.

Vandet til spanden blev lavet ved at hælde noget klar lim ud på en plastiklomme, som er et genialt underlag, hvis man vil have det til at slippe igen senere. Da det begyndte at størkne, satte jeg spanden under en del af limen, så det kunne formes herefter, uden at spanden derved blev ødelagt. Herved endte jeg med at få en sjat vand, der var rendt ud af den væltede spand.
Polsk tjenestepige

Den polske tjenestepige har nærmest sneget sig ind i dukkehuset. Det er en dukke, min søster Conjadia havde med hjem til Mor fra en ferie i Polen, hun var på for mega-længe siden, meget længe før vi overhovedet havde overvejet at lave dukkehus sammen. Vi kan hver især nedlægge veto, hvis der er noget, vi er uenige i skal være i dukkehuset. Jeg har nedlagt veto mod dukker, der ikke er af porcelæn og grimme dukker. Men denne dukke har faktisk et sødt ansigt og hænder og arme, man kan få til at holde om ting, så dukkehuset får et mere levende look. Da vi i starten ikke havde ret mange dukker, placerede Mor den i dukkehuset. Jeg fik øjeblikkeligt et føl, da jeg så den korte dukke i sin kraftigt farvede stribede nederdel og den heftige make-up. Men jeg måtte medgive Mor, at hun havde potentiale, så efter jeg fik lov at ændre på hende, gik jeg med til det, hvis resultatet blev tilfredsstillende. 

Først savede jeg hende bogstaveligt talt midt over, da hun var alt for kort. Hendes øvrige proportioner passede rimeligt godt til dukkehuset, men hun var altså underhøj! Så satte jeg et stykke kork ind som mellemstykke for at forlænge hende, og hun fik en tjenestepige-kjole på, som jeg havde taget af en anden dukke. Derefter tilføjede jeg forklædet, jeg havde fra Bedstemor-dukken, og så var kostumet i hvert fald i orden. Det sorte hår, der efterhånden var blevet afbleget af solen til en brunlig tone, sad i en fletning, som jeg satte løst op på hovedet, hvorefter hun fik en tjenestepige-kyse på. Den tunge make-up blev skrabet af, og hun fik lagt en ny og lettere, og så var hun ellers færdig. 

Med tiden, når der efterhånden flytter en hel familie ind i dukkehuset, kan det da godt være, at hun falder udenfor med sit udseende, men i øjeblikket fungerer hun i hvert fald fint i dukkehuset.

Kokkepigen
 


Kokkepigen opstod ud fra en dukke, der oprindelig var en meget lille gammel dame. Men hun var for lille og så mærkelig ud. Jeg tegnede så hendes lilla(!) øjne op, så de blev brune og ændrede på hendes læbefarve, så den så lidt mere naturlig ud. Det stride hvide hår, der lignede strikkegarn, røg naturligvis også af med det samme. Men jeg var vild med hendes dobbelthage og kraftige arme, så jeg besluttede mig for at lave en kraftig kokkepige til køkkenet. Jeg sad og rodede rundt blandt alle de forskellige hårfarver, jeg har liggende, men der var ikke rigtig nogen, der passede... lige til jeg faldt over en lille rest fra den gang jeg klippede husets Bedstemor. Jeg havde jo allerede lavet kunstmalerens hår, skæg og overskæg med resterne derfra, men havde ikke kunnet få mig selv til at smide de sidste sørgelige krøller ud. Nu fik jeg så en temmelig genial idé, hvis jeg selv må sige det: en hat! Jeg har surfet en del rundt på nettet og studeret andre folks dukkehuse, og var på et tidspunkt faldet over ét, hvor kokkepigen i huset havde hat på. Jeg besluttede mig så for at lave min egen variation - og så røg der endnu en T-shirt til formålet... "suk!".

Jeg "krøllede" kanten af hatten og stivede den, så den holdt faconen som ønsket. Og herefter brugte jeg de sidste rester hår, som jeg stoppede op under hattekanten. Så jeg skal love for, at jeg fik noget ud af Bedstemors hår!

Kjolen lavede jeg af en gammel behagelig skjorte, jeg havde som teenager, og som vi fandt, da vi for nylig ryddede op på loftet. Den var så fintstribet, at vi kunne bruge den til dukkehuset, og vi elsker at bruge noget i dukkehuset, som har noget historie for os. Herefter var det bare at lave et forklæde (hvilket af en eller anden grund tog mig hundrede år at blive færdig med, jeg kunne længe bare ikke rigtig hverken forme det eller komme i gang med det). Forklædet blev sluttet af med lidt diskret "broderi", som jeg lavede med en tynd hvid gel-pen. Og så var kokkepigen klar til at starte på jobbet!

Opdateret 23/10/2015

Besøg  
080013