Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Projekter

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...


 

Dukkehuset er blevet malet!

Det har i mange år været planen, at dukkehuset skulle males. For et par år siden fik vi så fundet den præcise farve, vi ville have og jeg fik den færdigblandet hos farvehandleren. Og så stod krudtet ikke til mere, før jeg nu endelig fik skrabet mig sammen til at få det gjort. Fire lag (inkl. grunder) i løbet af fire dage - der var ikke meget liv tilbage i mig efter det! Men nu er det gjort!  Som sædvanlig er det dermed ikke sagt, at alt er færdigt, hvad dét angår, for stueetagen skal være hvid, så der skal jeg jo også lige have givet det et par lag, og rundt om alle vinduer skal der "pyntes op". Det gabende hul er ved badeværelset, hvor der skal laves et specielt vindue i Jugend-stil. Jeg havde savet listerne til, men de er blevet væk for mig, så jeg går stadig og håber, jeg snart falder over dem, så jeg kan få lavet det meget spændende vindue, jeg har planer om. Det hele skal have et lag lak, så det holder bedre og måske skal der noget hvid kant på... det er aldrig færdigt! Argh!  Men ét skridt ad gangen...  

Men det er også derfor, jeg er så grundig, for når jeg laver noget, skal det helst holde evigt.  I min verden er der ikke noget værre, end når mit arbejde er forgæves, for det er ensbetydende med skønne, spildte kræfter, som jeg i forvejen har ekstremt få af. Der er skam en god grund til, at dukkehuset tager så mange år om at blive færdigt... 

Jeg har lavet huset sådan, at vinduerne klemmes på plads i rammerne, hvorved jeg ikke behøver lim og kan fjerne vinduerne, når jeg skal flytte rundt på dukkehuset, mens jeg arbejder på det. Dette gør, at jeg kan gribe fat i vinduesåbningerne, når huset skal skubbes i en bestemt retning. Fronten af huset var nem at lave tildækning på, men de åbne vindueshuller var jo så en helt anden sag. Derfor fandt jeg på at skære flamingo-stykker dertil, der hver fik et "håndtag" af malertape. Så var rummene fuldt beskyttede, og jeg kunne flytte flamingo-stykkerne fra den ene side til den anden, hvilket også betød, at stykkerne ikke behøvede at komme til at sidde fast i malingen.

Det er noget af et mas at flytte sådan et stort, højt og smalt dukkehus, også selvom der er hjul under bunden, men i denne omgang skulle jeg have det hele kørt op på en presenning, da jeg skulle bruge malerulle og jeg var ret sikker på, Mor ikke ville bryde sig om mikrofine sprøjt af blå maling i sin spisestue.
Derfor kørte jeg dukkehuset ind i dagligstuen, men presenningen drillede og jeg gav bunden et lille vip opad med foden, noget jeg har gjort hundredvis af gange. Denne gang gik det galt!!! Hele dukkehuset væltede!!!!

Min mor har ellers ikke særlig meget bevægelighed, men dukkehuset faldt lige imellem vore stole, så hun greb det halvvejs nede med knæ, arm og hoved! Pyyyh! Herefter havde vi et hulens til bøvl med at få huset ordentligt op på bunden igen, hvor der er noget kant for at holde dukkehuset på plads, men i sidste ende lykkedes det. Men for hulen, det fik pulsen op! Samtidig var det hamrende heldigt, at jeg havde pakket fronten ind i plastik, for det gjorde, at selvom tingene væltede rundt derinde, var det kun få småting, der faldt ud.

 


Dukkehuset oktober 2015

Jeg har knoklet som en gal i både september og oktober 2015, men det kan også ses!  Nu begynder det virkelig at ligne et dukkehus!

 

Jeg har malet vinduer, vindueskarme med pyntelister og døre og det har været ved at tage livet af mig, for det var eddermaneme hårdt! Det første vindue, jeg malede, tog 2 timer (!), og det var bare første lag!!! Jeg fandt så ud af at fjerne alle sprosserne og gøre maleprocessen enklere, og det hjalp da lidt på det. Men hvad jeg ikke har brugt af timer på at sidde og male... jeg har et par gange siddet og regnet sammen, og det er jo lige før, jeg ikke engang selv tror på, hvor meget tid jeg har brugt på det!  Jeg er ikke færdig med alle vinduer og døre, for flere døre har gemt sig for mig og badeværelsesvinduet skal der gøres noget særligt ved, mens malerens vindue bare skal repareres og males, da det nærmest imploderede imellem fingrene på mig, da jeg var i gang med at male det. Men det færdige er monteret og det går fremad...

 

 

Ragnarok!

Kaos! Ragnarok! Jeg har haft gang i så mange forskellige ting i forbindelse med at dukkehuset er kommet ned at ligge for sidste gang (september og oktober 2015), at det lignede ragnarok omkring mig. Idet det hele foregår hjemme hos Mor, undrede det mig gevaldigt, at hun ikke fik et nervesammenbrud, men hun tog det i stiv arm.

Efter 15 år er jeg endelig kommet igang med at lave taget til dukkehuset. Jeg havde oprindeligt savet huset til til en spids tagryg. Den brød Mor sig ikke om, så jeg savede spidsen af og regnede med, at jeg bare kunne købe en pæn formliste til toppen. Det viste sig, at være umuligt, så det er først nu, ved at sammensætte tre forskellige lister, at jeg har fået en flot tagryg. Heraf har jeg lært på den hårde måde, at man skal være sikker på den fortsatte historie, inden man begynder at hærværke ting...

 

Her er det musikinstrumenterne, der skal op at hænge på væggen med små søm/messingnåle. Tidligere havde vi dem hængende med "tyggegummi", men med tiden ødelægger det tapetet, og eftet alt det arbejde, jeg har lagt i at tapetsere dukkehuset, skal jeg ikke nyde noget. Jeg prøvede først at lave et hul med et lille søm, men det var ved at drive mig til vanvid. Gudskelov kom jeg i tanker om, at jeg havde denne lille håndboremaskine, og så kørte det bare derudad...  

 

 

 

  Stuk og vægskinner i dukkehuset 

Jeg havde knoklet nogle dage i rap for at få lidt skred i dukkehuset, efter det havde stået stille alt for længe. Mor var ved at være godt træt af, at det stod som én stor rodebunke efter sidste jul (2013), men jeg havde bare ikke magtet at få gjort noget ved det før 2014. Så skete der til gengæld også en masse, så der kom godt skred i tingene nu med montering af en masse loftslister - hele 5 rum blev det til!  Jeg kom til Ribe fredag eftermiddag og så knoklede jeg ellers løs hele weekenden med at slibe, male og opsætte lister, kun afbrudt af spisepauser og en enkelt kaffepause. Er du gal, jeg var glad for at komme i seng sidst på dagen!!!  


Loftslister med glide-lister til vægge

 

Hjemmelavet stuk.

Mor havde på et tidspunkt for mange år siden købt noget røget laks, der lå på en plastikbakke. Hun syntes, bakken i dén grad kunne bruges til at lave stuk med, så det blev en del af planlægningen med dukkehusets udseende. Efter at bakken havde ligget så mange år var jeg bekymret for, om plastikket var blevet sprødt, men gudskelov fungerede det fint. Så nu har jeg så endelig fået prøvet at bruge formen, og det blev over al forventning. Jeg skal da godt nok lige øve mig lidt, før de er helt pæne, men jeg skal nu også have lavet en del, så øvelsen kommer vel nok.  Fotoet er fra første forsøg.

 

 

Tapetsering!

Det var planen, at der skulle til at ske noget seriøst med dukkehuset i 2011, og mens året bare dryssede væk, var det eneste, der skete, at de forskellige etager langsomt blev pakket sammen. Men så, i starten af oktober, kom der endelig gang i tingene! Efter bare at have stået stille i jeg ved ikke, hvor mange år... Nå, men jeg havde sat næsen op efter at komme i gang med dukkehuset og få de sidste to hylder tømt, da min grandniece Malou ringede og spurgte, om hun måtte komme på en lille ferie hos mig. Det passede jo ikke med mine planer, men så faldt det mig ind, om hun måske havde lyst til at komme med til Ribe og hjælpe til?!? Den var hun helt med på, og så drog vi ellers afsted for at komme i gang med at knokle.

Der blev knoklet godt og grundigt i de efterfølgende dage, men jeg var alligevel dybt frustreret over, hvor sindssygt langsomt, det gik. Jeg fik strammet alle skruet op og så fik Malou og jeg kittet alle hullerne ud og slebet af og hele reolen blev slebet, så "huset" kan blive malet. Da vinduerne blev lavet, passede de perfekt, men da først dukkehuset blev rejst op, trykkede vægten af selve dukkehuset på vinduerne, så jeg blev nødt til at slibe efter, så der blev lidt mere plads. Jeg tog bagpladerne af og fik slebet dem og boret huller i hvert hjørne af hvert rum til at trække ledninger igennem. Mor grundede bagpladerne, så pladernes farve ikke trådte igennem, når vi gik i gang med at tapetsere. Malou og jeg begyndte tapetseringsprocessen med at sætte tre stukloft-tapeter op. Til min ekstreme frustration gik de af igen, når tapetklisteret tørrede. Det viste sig, at jeg ikke havde tænkt på at slibe lofterne! Argh! Sådan en lamineret reol har ekstremt glatte overflader, så der var bare ikke noget at holde ved. Så af med tapeterne igen og så ellers slibe loftet, før vi prøvede igen. Denne gang holdt det! Jeg havde været nervøs for, at det kunne være tapetklisteret, som ikke ligefrem var af nyere dato, da det har ligget og ventet i årevis på dette trin i processen. Nå, men det gik jo så endelig videre, så vi gik i gang med at tapetsere selve reolen, som vi havde lagt på spisebordet på en gammel voksdug, for at have bedre tilgang og arbejdsforhold. Tjaeh, hvad kan jeg sige... her gik det også pletvist galt med tapet, der løsnede sig igen, fordi reolen lige akkurat ikke var blevet slebet nok. Aaaaaargh! Jeg må blankt indrømme, at jeg ikke var lige børnevenlig hele tiden, og tilsidst var Malou da også ved at være godt træt af mig og jeg af hele projektet, der bare nærmest slet ikke skred fremad. Malou skulle til sidst videre i sin efterårsferie, og jeg knoklede videre. Men til sidst lykkedes det! Dukkehuset er færdig-tapetseret!!!! Selvfølgelig blev der alligevel et par hængepartier, der bare ikke kan laves færdige, før andet er kommet på plads. Men jubiii!  
Det skal lige siges, at inden vi i det hele taget gik i gang med hele dette foretagende, brugte jeg et par uger med konstant planlægning og med at finde ting frem, hvoraf adskillige kunne dateres helt tilbage til starten af vort dukkehus-projekt - og det er ved at være MANGE år! 

Stort projekt!!!  

 Da dukkehuset så kom over på sin plads, begyndte jeg at cirkle om det som en grib for det næste projekt: lys! Jeg kom dog aldrig så langt, da jeg løb tør for kræfter, men ikke før jeg havde fået sat en masse møbler ind, for lige at få en idé om, hvor lyset skulle installeres. Og da jeg ledte efter møblerne, faldt jeg også lige over nogle dukker, der var pakket ned sammen med, og nogle ting, jeg havde været nødt til at pakke ud for at se, hvad det var... og da jeg nu alligevel havde så meget fremme, kunne jeg jo lige så godt lige sætte disse ting ind også, så man jo bedre kunne forestille sig, hvor lyset skulle være... Ja, goddaw do! Det var simpelthen fordi det kløede i fingrene på mig for at se, hvor fint dukkehuset så ud, tapetseret og med indhold! Det er jo trods alt noget, jeg har set frem til i mange år. Men det ER da også flot... og så er det oven i købet kun midlertidigt.   

 
 

 

Dukkehus-bunden

 

 

For at vort dukkehus bliver nemmere at manøvrere med, har vi lige fra starten haft planlagt, at vi ville have lavet en bund med hjul under. Efter at dukkehuset havde stået stille i et par år, bønfaldt jeg min svoger Bjarne om hjælp, da jeg desværre ikke er i stand til at tænke særlig kreativt mere. Og jeg skal da love for, at vi så fik noget lavet! Vi fik fat i et par plader træ, som Bjarne satte sammen, men hvor vi lod 5cm kant være fri til fortov og lavede en runding på kanterne. Samtidig blev pladen også lavet større til højre for dukkehuset, hvor vi vil have en lille have. 


Så blev der sat "forankringer" på, så dukkehuset, når det var sat på pladen, ikke tiltede og ramlede af. Herefter blev der sat hjul på, så jeg nemmere kan komme til bagsiden og "strømmen", når først dukkehuset er færdigt. Jeg malede bunden i en grå tone, til jeg finder ud af, hvad der skal ske med pladen - nu er den da i hvert fald grundet. Så fik jeg en super idé: jeg havde købt noget hammerfedt sten-tapet, som jeg egentlig havde planlagt at bruge til et andet projekt. Men jeg tapetserede den nederste bund, så vi nu har et hammerflot fortov! Min ældste grandniece Malou kom og hjalp mig med at klargøre og tapetsere dukkehuset, og efter vi havde fået bøvlet dukkehuset på plads, fik jeg pludselig endnu en genial idé! Et andet stentapet ville se vildt fedt ud helt for neden på dukkehuset, hvor reolen har et "hak" ind, og hvor jeg havde lavet huller til nogle buede vinduer, jeg havde købt, halvt med taget i tankerne. Men jeg har hele tiden villet have vinduer forneden, så man kan få en illusion af en kælder. Nu endte det så bare med at blive rasende flot! Og da vinduerne først var blevet malet og kom i... o la la!  

 

 

Kaminer

Puha, dette har været et projekt, der har ligget og ventet på mig længe! Jeg har haft svært ved at samle mit hoved om, hvad der skulle laves i forbindelse med de store kaminer til stuen og spisestuen, så de har været sat på hold i meget lang tid. Nu lykkedes det mig så endelig at få styr på, hvordan jeg ville opbygge dem, og så fik jeg også endelig indviet min dekupørsav! Den har ligeledes stået og ventet på, at jeg fik gang i et større projekt, så den kunne få lov at vise, hvad den kunne. Tjaeh... den kan sikkert mere, end jeg kan! Den var desværre ikke så let at arbejde med, som jeg havde håbet, eller også er den bare ikke indstillet helt rigtigt, hvad ved jeg?!? Under alle omstændigheder ville den meget gerne save væk fra den streg, jeg forsøgte at save efter... "suk!". Nå, men det lykkedes mig da at få savet det, jeg skulle, og jeg blev da også lidt bedre efterhånden... med betoning på "lidt"!

Kaminerne blev opbygget som kasser med en støttepind i hver side og en bund, der var specielt savet til til den enkelte. Sjovt nok lykkedes disse bunde, der var det sværeste at lave, meget bedre for mig, end de lige plader... tsk, tsk! Herefter blev de tapetseret (tapetet var lige kort nok, men det gør ikke noget, for der kommer fodpaneler på, når først de kommer ind i dukkehuset) og selve kaminforstykkerne sat på. Så satte jeg matsort folie inde i kaminerne. Det bevirker, at det er sværere at bedømme dybden af kaminerne, der godt må syne af at virke dybere, end de er (husk på, at vi kun har dybden af en reol at gøre med med vort dukkehus, så vi har begrænset plads). Næste step var at sætte matsort folie på bundene og male kanterne sorte med en matsort maling. Så lidt lim på kanterne og på plads i bunden, og vupti, så havde jeg to flotte kaminer!

Sådan en kamin er jo flot i sig selv, men der er nu alligevel ikke meget fis ved den, hvis ikke der er ild i kaminen! Vi havde på et tidspunkt købt en "blok" kul med strøm i til kaminen, som jeg satte noget præget guldpapir om med vinranker, så det lignede et gitter, der holdt kullene på plads. Toppen af indersiden malede jeg først lige guldfarvet, så vi ikke risikerede, at man kunne skimte papirsiden, hvorved det flotte lige som ville falde noget til jorden! Så var det bare at bore et hul i bagvæggen af kaminen og sætte kullene på plads, så var den første kamin færdig! Jeg tilføjede dog først lige nogle få kul rundt om gitteret, så det så ud som om, de var faldet ned ved siden af, for at styrke det naturtro look.

Næste kamin var så noget mere omstændelig, da jeg her skulle stable brænde op. Først trak jeg dog lige en ledning igennem bagsiden, så strømsiden i hvert fald var i orden. Herefter satte jeg et stykke orange glas, som jeg havde fra en julelyskæde, der var gået i stykker, hen over pæren og byggede brændet op om denne. Efter det var tørt, brugte jeg en kulstift til at give indtrykket af brændt træ. Vi havde en gang på messe købt nogle messingstænger, der var flot udskåret, og en af disse formede jeg til at passe til bundpladen, lakerede den og limede den herefter på. Og så var den sidste kamin færdig!
Endelig...!!!

I musikværelset står den gamle kamin, som jeg er vokset op med og har shinet op og lagt "ild" i. Jeg glæder mig vildt, til vi engang får lagt strøm i dukkehuset, for den er bare vildt flot med lys i!

I soveværelset står endnu en kamin, jeg har haft fingrene i. Vi har hele tiden haft møblet stående i soveværelset, men jeg havde aldrig helt fattet opbygningen af underdelen, til jeg i et engelsk katalog så, at det var lavet som kamin. Så fik jeg travlt, og nu har vi en dejlig kamin der.  

 

 Maleren har en lille hjørnekamin. Den så temmelig sølle ud, da min bedstefar forærede mig den, da jeg var barn. Gullig-hvid over det hele med tre pinde liggende i ildstedet og silkepapir forestillende ild. Da den rykkede ind i vort dukkehus, kom den under behandling. Den måtte ikke se alt for pæn ud, så jeg satte murstenstapet indeni og sodede det med en kulstift. Bunden fik en gang sort folie og kanten malet med tush og toppen fik granitfolie på. Min bedstemor havde engang foræret mig en sølvring, jeg var kommet til at trampe flad, så der klippede jeg fronten af og limede over ildstedet. Så blev kaminen malet hvid en enkelt gang, så nussetheden stadig skinnede lidt igennem. Strøm i og sodet brændsel, hvor jeg indenunder satte en knækket orange glas-kuppel, så ilden kommer til at se rigtig ud. Og voila...!

 

 

Elevatorer

Mor og jeg fandt ret hurtigt ud af, at det ikke kunne lade sig gøre at lave vindeltrapper eller trapper generelt i vort dukkehus, da en reol trods alt ikke var dyb nok til de store udskejelser. Efter lidt hjernetumlen kom jeg frem til, at vi da skulle have elevatorer i vort dukkehus! Men jeg gad ikke, at det skulle være alt for kedeligt, så jeg gik i gang med at kigge i vort "lager", hvor jeg fandt nogle meget fine hegn, vi havde købt billigt på en messe. Problemet med dem var bare, at de var i forskelligt design, så vi kunne ikke rigtigt bruge dem. Men hvis man nu vendte dem på højkant...! Der kom gang i de små grå, og inden længe havde vi fået vore elevatorer...
De blev beklædt med rødt fløjl indvendigt og hver elevator fik et vindue med sin egen blomster-gravering. Dette var lavet med plexiglas og et flot blomster-frimærke nedenunder, som jeg så bare ridsede efter, hvorefter jeg afrundede vinduet med en bladkant. For at det ikke skulle blive "for firkantet", lavede jeg vinduerne i en flot facon med træramme omkring. Når elevatorerne bliver endeligt installeret i dukkehuset, kommer der også lys i dem.Stedmoderblomst-, rose- og gerbera-vinduer

 

Jeg faldt lige over et gammelt foto af dukkehuset.  Jeg kan ikke præcis sige, hvornår det er fra (tror det er fra 2005), men der er sket en hel del siden...  

En morsom detalje er, at da vi på et tidspunkt havde haft besøg af en af mine venner, stod vor arbejdsmand pludselig foran toilettet med brættet oppe...  

Elevatorerne står stadig med fronten udad, så de da ser flotte ud, men fylder også voldsomt. De står nu med siden til, og det har bevirket, at vi fik meget mere plads, der blev brugt på de kaminer, jeg byggede hertil. Der er et lille børneværelse imellem soveværelset og toilettet. Det blev helt fjernet, så der nu bare er børnetapet på den ene væg i soveværelset, hvor barnesengen står. Herved er både soveværelse og toilet blevet vildt meget større. I stueetagen havde vi købmand og konditori, der nu er separate kikkasser. Stuen har nu entré i midten (det var også planen på dette gamle foto) og til begge sider er der en halv facade fra en butikskikkasse. Jeg skal have lavet døre til begge og samt en fordør til entréen, og begge butikker bliver blændede, så man kan se et fint display, men jeg kan rode inde bagved...  

 

 

Gardiner

Jeg har brugt det samme tøj-pyntebånd til tre forskellige ting i børneværelset: rullegardin, loftslampe og skammel. Her er det rullegardinet, der lige er kommet op at hænge.  Det var såmænd ikke den mest komplicerede sag at lave, det var mere vanskeligt at montere det - men det lykkedes da til sidst!  Og jeg synes, det er blevet lige, som jeg forestillede mig det. Vi valgte at gøre bagsiden blå, da den røde farve ville udskille sig for meget, når alle gardiner engang er færdige og man udefra kigger på dukkehuset. Jeg brugte en messing-dråbe til smykker til afslutning af snoren, som jeg havde fra et tøjmærke. Jeg gemmer altid de snore, der ofte sidder i tøj med diverse info om tøjet. Selv om jeg også har købt en masse andre farver snore, ender det ufattelig tit med, at det er tøj-snorene, jeg bruger (f.eks. kantningen af telefonbænken).

 

Det andet gardin i dukkehuset er blevet monteret i herreværelset.

Så har jeg fået lavet det andet gardin til dukkehuset. Det er godt nok bøvlet at lave og bliver ikke nemmere af, at min mor og jeg ikke er helt enige om, hvor pompøst det skal være. Hun hænger ret meget fast i tanken om, at sådan så det ikke ud, da hun var barn. Jeg forsøger så at få hende til at se, at hun er født 32 år efter dette hus' tid og ikke i et fornemt hjem, så det kan altså bare ikke sammenlignes. Men det er så også ensbetydende med, at jeg kun kan arbejde på gardinerne i Ribe, da jeg hele tiden skal have hendes godkendelse. Argh!  

Jeg har ellers købt en plisseringsmåtte, men den var jo selvfølgelig ikke i Ribe, hvor jeg startede med at arbejde med det. Men dermed ikke sagt, at jeg ikke kunne komme videre af den grund! Jeg klippede en side af en papkasse og strippede den for det øverste lag, så jeg havde bølgerne tilbage. Herpå kunne jeg så arrangere gardinet med masser af nåle. Da jeg var tilfreds med look'et, fik det en solid omgang hårlak (for mit Stiff'n Stuff var selvfølgelig også i Esbjerg). Da det var tørt gav jeg det en omgang til, da jeg stadig syntes, det havde for nemt ved at opgive formen. Toppen er lavet af noget flot pyntebånd, jeg rundede ned omkring gardinet, hvor jeg også klippede nogle stykker til til ophænget. Så brugte jeg to forskellige typer bånd til at kante ophænget, lavede en gardinsnor med kvast og lavede kvaster af de to bordeaux farver, jeg havde brugt, så der kom sammenhæng. 

Nedenunder anbragte jeg et smukt stykke gennemsigtigt stof og rundede det hele af med et stykke tyndt træ på bagsiden, så jeg nemmere kunne montere det på væggen. 

 

I og for sig var det bryggers-gardinet, jeg lavede først. Det skal hænge på en messing gardinstang, men problemet ved at jeg selv bor i Esbjerg, mens min mor bor i Ribe med dukkehuset, er, at nogle gange befinder de ting, jeg skal bruge til et projekt, sig i en anden by...  Så her har jeg bare sat det midlertidigt op med gummi. Som man nok kan regne ud, skal dåsen med hjertet blive stående fremover...  

  

 

 

Udendørslamper

Til vort dukkehus har vi tre udendørs væglamper, der er nydelige, men bare ren sort metal. En til hver side af fordøren samt en til haven. Vi blev enige om, at dem kunne jeg da godt shine lidt op, så de blev flottere at se på.


Jeg savede toppen af og limede 4 guld grønlandsperler fast i hjørnerne på en fin messing-krimskrams, hvorpå jeg monterede "stellet". Toppen fik en perle øverst og i alle hjørner, hvorefter jeg puttede det afklippede hoved af en messingnål ned i hver, så der ikke var noget hul. Jeg skar en krimskrams i 4 dele og bøjede det, så jeg kunne sætte det omkring fronten af bunden, som jeg afsluttede med en perle i forneden.

Stilen passer nu meget bedre til et hus fra det bedre borgerskab anno 1900. (Lampen er altså ikke skæv, det er pæren, der er pivskæv).

Det var faktisk et hulens til bøvl at få de sidste to færdige, for designet var lige en tand forskellig fra den første, jeg lavede, men forskellene var netop det, der gav problemerne.

"Stativet" var kun halv tykkelse af den første lampe, så der var ikke så meget at fæstne limen på, hvilket gjorde, at de gik fra hinanden tre gange, efter jeg havde lavet dem færdige. Da jeg endelig havde fået styr på det hele og samlede dem, viste det sig, at fatningen sad højere i disse to, hvilket også forklarede, hvorfor toppen i dem var hul. For det betød, at pæren stødte imod messing-krimskramsen og lamperne ikke kunne samles korrekt. Altså måtte jeg til at udbore messingpladen, hvilket var en kamp, og undervejs gik næsten det hele fra hinanden igen. Argh! Men nu er de endelig færdige, så nu glæder jeg mig bare, til de engang bliver monteret.

 

 

 


Dukkehuset anno 2006

 

Dukkehuset før 2006

 

 

 

 

Opdateret 27/08/2017

Besøg  
080013