Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Projekter

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...JUL

Juletræet med sin pynt...

Vort juletræ med ny "Georg Jensen"-stjerne

Jeg anskaffede mig en laserudskåret messingstjerne, som jeg så potentiale i, da jeg ændrede den fra flad til flot 3D. Den blev så flot, at jeg tænkte, at andre også ville værdsætte den, så derfor købte jeg nogle flere og satte 7 til salg. De blev solgt på mindre end én time!!!  Men derefter begyndte det at vælte ind med jammer fra andre folk, der også frygtelig gerne ville have købt en stjerne, og jeg fik dårlig samvittighed over at gøre folk kede af det - og så i julemåneden! Jeg kunne ikke få flere, hvor jeg havde købt den, så jeg måtte i gang med en større research for at få fat i flere, for jeg har kunder, der står i kø! Jeg fandt endelig et sted, hvor de havde den, men som en del af en assorteret bunke på 12 forskellige messing-ting - det ville være rent tilfælde, hvis det var stjernen, jeg fik hjem, hvis jeg bestilte varenummeret. Efter en del frem og tilbage kom vi frem til, at forhandleren ville kunne skaffe stjernen alene hjem til mig, hvis jeg købte 120 styk af dem. Så det gjorde jeg så! Så må vi se, om jeg kommer af med dem - ellers kan jeg da få lavet nogle flotte uroer til mig selv af dem...!

Om juletræet:
Jeg havde anskaffet et godt kvalitetsjuletræ, men det så noget "vildt" ud. Så jeg rettede grenene til, hvorefter jeg studsede og klippede det til. Det drysser ad pommern til, så inden man begynder, er det en god idé at give juletræet en ordentlig dosis hårlak for at holde lidt på alt det grønne, så det ikke drysser så meget. Nogle af grenene ender noget bare i enden, så det er en god idé at gemme de afklippede ender og eventuelt at lime dem på dér, hvor der ikke er mere gran tilbage. Træet var limet fast i en træstub, der var mega-stor, og slet ikke har noget at gøre i en stue. Den var til gengæld meget massiv, så det krævede hårdt arbejde at flække den for at få juletræet fri. Til gengæld kan man bruge det flotte træ fra stubben sidenhen til pejsebrænde i dukkehuset, hvis man kløver det i mange små stykker. Jeg har så snydt lidt, for jeg havde købt juletræsfoden på messe for en klatskilling, så slap jeg for selv at lave den, men det er ellers nemt nok med en ispind eller to til hjælp. Selve træets stamme var tyk metaltråd, som jeg ikke umiddelbart kunne klippe over... men jeg kunne da bukke den sammen på midten! Herved fik jeg også en stamme, der ikke så så "fesen" ud, som når det bare var metaltråden i enkeltudgave. Desuden stod juletræet også meget bedre i foden med en tykkere stamme.

Pynten var jo så en helt anden sag!
Af købe-sager er der sølv- og guldranker og så selvfølgelig lysranken!

Gør-det-selv-sager er der til gengæld masser af:
Juletræskugler lavet af diverse perler og malet med neglelak, påmonteret en sølv- eller guldfarvet grønlandsperle i toppen, efter at have sat et stykke ståltråd i, der kan bukkes rundt om grenen.

Sukkerstokkene var et indfald, jeg fik - jeg havde oprindelig tænkt mig at lave dem i fimo, men alt vores fimo er i Ribe hos min mor, mens jeg er i Esbjerg, så jeg måtte være opfindsom, for det færdige juletræ er nr. 24 i Mors julekalender, så hun skulle jo ikke vide noget om det. Jeg sad så og rodede i mine sager, hvor jeg faldt over noget rød- og hvidfarvet snor, der var snoet på helt perfekt vis og havde rette tykkelse! Men at få det gjort til sukkerstokke krævede lige lidt opfindsomhed... Jeg tog superlim som gelé og trykkede en kort stribe ud på en plastiklomme, der passede i den tilklippede længde af snoren, så trillede jeg ellers snoren i det. Når jeg mærkede, den begyndte at blive stiv, tog jeg den op og bukkede enden, så den kom til at ligne en stok, og holdt den med en glat tang, til den var tør (hvilket sker meget hurtigt). Det er en barsk sag for pegefingeren, som man ruller med, men limen kan jo trods alt renses af igen. Og sukkerstokkene blev meget flotte.

Mor har engang købt nogle juleklippeark med flag og hjerter, og det er jo altsammen meget godt, men det ender jo på en eller anden måde altid med, at det bliver mig, der laver det - tsk, tsk! Nå, men jeg satte en mega-produktion af flagranke til juletræet igang, hvor jeg lavede større mellemrum mellem flagene, end man egentlig skulle, da jeg gik efter, hvordan jeg mente, det ville se ud i miniature, selv om vi havde fået at vide, at det var præcist udregnet til at passe. Men hvor det dog pynter at få sådan en flagranke på træet! Da jeg nu alligevel var i gang med at klippe-klistre, besluttede jeg mig for også lige at lave nogle af de "flettede" julehjerter, der var på arket - og de pyntede da også gevaldigt på træet.

Så er der jo mine guldkræmmerhuse, som jeg faktisk er ret stolt af. De er min egen opfindelse, med bølget kant med hulmønster, og de ser faktisk ret seje ud!

Stjernen i toppen var også min egen opfindelse - lidt guldranke lavet som stjerne og rundet af med en messing-krimskrams i midten. Jeg tog yderligere noget messingtråd og snoede til en ring til trætoppen, og så lidt lim, så hænger det hele sammen! Men i årenes løb var noget af guldet drysset af en af tinderne, så derfor er der nu kommet ny stjerne på juletræet...

Og vupti, så har man et flot juletræ...!

 

 

Mors julekalender 2016 

Jeg har ikke så meget overskud i hverdagen, og det bliver altid ekstremt meget værre, når vi når til november og december, der altid har været årets mest stressende måneder for mig. Det har så også gjort, at Mors julekalender i flere år ikke er blevet pakket pænt ind, men bare er blevet camoufleret i småkasser med en hjertetøjklemme med nummer og et lille "banner" med "Glædelig Jul" skrevet på. Det har hun drillet mig en del med, selv om hun selvfølgelig godt ved, at indpakningen ville være på bekostning af selve julekalenderen, så det var, som det var. I år skulle det godt nok være løgn! Jeg havde næsten udelukkende bittesmå ting til hendes julekalender, så jeg købte en masse tændstikæsker, som jeg limede en flot strimmel glimmerjulepapir på og så monterede jeg hjerteklemmerne med numre på i et grønt silkebånd, som jeg limede fast på æskerne. Hovedbestanddelen af kalenderen var parfume- og lotionsflasker til Marie Antoinettebordet, som jo også var i julekalenderen. Desuden havde jeg fået fat i en masse små metalfigurer, som passede fint til dukkehuset, så de gjorde den lidt mere afvekslende. Alle de lukkede æsker indeholder en seddel med instrukser om at dykke ned i den medfølgende pose, hvor de pakker, der ikke kunne klemmes ned i en tændstikæske, gemmer sig.  Og så kan de fint indpakkede æsker genbruges!!!

 

 

 

 

 

 

Den pyntede julestue 

 

Julen 2016 - stadig midlertidigt opsat, men nu med indlagt lys!!!  

 

 

Julestue i midlertidig udgave 2015 - med soveværelsets kamin og voksdug som gulv... 

Vi har utrolig mange spændende juleting i vort dukkehus, da både Mor og jeg går meget op i julen. Forrest til højre står en lille træhjort, der er knækket af noget turistpynt, vi engang havde med hjem fra min første udlandsferie til Harzen, da jeg var fem år gammel (det er ved at være et par dage siden). Det er også fra den ferie, jeg kan huske min første udtalte tyske sætning. Vi var inde ved en lille købmand, hvor jeg forelskede mig voldsomt i et sødt lille æsel. Jeg ville have Mor til at spørge om prisen, men hun sagde, at hvis jeg ville have den, måtte jeg selv spørge. Jeg må godt nok have været meget forelsket i æslet, for normalt var jeg genert over for fremmede, og da især én, der ikke talte samme sprog som mig. Men ud kom det: "Was kostet denn die da?". Købmanden var helt betaget over mig og jeg gik derfra med mit æsel. 

Pakkerne, der kommer under træet, er fra et ark med forskellige juleting, man selv skulle klippe ud og folde/klistre. De blanke pakker er pillet af noget gammelt julepynt. Nisserne rundt omkring er købt som pyntenåle, hvor jeg pillede nålene af. På kaminen står et krybbespil, hvor vi selv skulle presse de små plastikting ud af den plastikramme, støbeformen havde lavet dem i og som de stadig sad fast i. Graterne blev filet af og jeg fandt en stribe pap, der passede i farve til, og så lavede jeg lige en "lade" til dem. 

Adventskransen har endelig fået sin egen krog efter i mange år at blive sat op i loftet med en solid klat gummi. Den er lavet af en kunstig granranke, hvor jeg selv har lavet lysene af hvidmalede tandstikkere, der er blevet slebet i facon og har fået en lille væge af sort metaltråd. Under hvert lys er der en lille grangren (jeg tror, det er en form for mos) og tre bittesmå sølvkugler, der danner en lille trekant. Rødt silkebånd samles i toppen i en grov kæde. Meget enkel og meget sød.

Jeg fandt nogle mini-grankogler ude i naturen engang fra en grøn el, så vi har to små guldbakker stående med to grankogler og lidt "gran" på hver.

Vi har også nogle bittesmå yndige guld-engle stående rundt omkring, men de er nu købt... 

Jeg har lavet to meget flotte juledekorationer til dukkehuset/Mors julekalender, den ene med en rød sløjfe og den anden med en guldsløjfe. Den røde sløjfe er lavet med mange løkker, så det var sin sag at lave, men den blev meget flot. Guldbåndet i den anden havde en anden struktur, så der endte jeg med at rulle en løkke op i nogle lag og samle den på midten med noget guldtråd og derefter brede den lidt ud. Stearinlysene er lavet som bloklys, hvor jeg har anbragt to lys i hver dekoration i to højder. De er lavet af noget hvid ledning, hvor jeg har lukket toppen af med lim og derefter malet den og desuden har ladet noget maling klatte nedad i en ujævn stribe, for at simulere løbende stearin. Og selvfølgelig rundet af med noget sort metaltråd som væge. Noget "gran" stukket ind og nogle flotte kugler, hvor jeg havde taget nogle guldkugler og malet med forskellige farver perlemorsneglelak, og så havde vi nogle flotte juledekorationer til dukkehuset. 

Og så er der selvfølgelig de to juledekorationer med "rigtig" lys i, der kan sættes i stikkontakten...  

 

 

Musikværelset og herreværelset julepyntede 2015  

Adventskrans og juledekorationer

Mors julekalender i 2004 var et overflødighedshorn af skønne ting til dukkehuset, jeg lavede. Vi var selvfølgelig nødt til at få en adventskrans, hvor jeg besluttede at lave den meget enkel. Derudover lavede jeg to forskellige juledekorationer på messingfad, hvor den ene er med rød og den anden med guldsløjfe. Bloklysene er lavet af hvid ledning, hvor jeg har gjort dem stabile med tandstikkere og lukket dem af med lim og hvid maling samt en lille sort væge. Jeg har med vilje ikke lavet overfladen plan, da det med sort væge jo netop skal se ud som om, lysene har været tændt. 

 

 

Krybbespillet

Vi købte for mange år siden et krybbespil, hvor vi selv skulle presse de små plastikting ud af den plastikramme, støbeformen havde lavet dem i og som de stadig sad fast i. Graterne blev filet af og jeg fandt en stribe karton, der passede i farve til, og så lavede jeg lige en "lade" til dem.

 


Mors julekalender 2015 

Jeg er gået i gang med at lave nogle ting til Mors julekalender. Jeg må nok indrømme, at de fleste ting vil være købt, men jeg har da alligevel ladet inspirationen flyde over mig, og det er der så kommet nogle småting ud af.

Hovedattraktionen bliver nok den "store" juledekoration, jeg har lavet. Den er lavet til el, så der kommer skam lys i!

Jeg havde købt "stearinlys" til el på nettet og regnede med at få et lille bloklys, men i stedet ankom et mini-lys, jeg kun havde et fnys tilovers for. Men da jeg skulle til og i gang med denne dekoration, kom jeg i tanker om lyset, som jeg puttede ind i en stump hvid ledning og shinede op, så det så ægte ud. Så fik jeg da mit bloklys!  Jeg havde året tidligere købt den fine julestjerne, som jeg havde tænkt mig skulle i en urtepotte i dukkehuset. Det viste sig dog, da jeg modtog blomsten, at toppen var flot, men stilken enormt tyk. Nu fik jeg så idéen at klippe hele stilken af og bruge blomsterhovedet i dekorationen. Derudover lavede jeg nogle små bær, der bare er lavet af små messingnåle, der er malet med grøn neglelak og toppen dyppet i rød neglelak. Fluesvampene er købt på nettet, ligeledes guldgrangrenene, der bare er klippet af en guirlande, og selve granen er tørret ulvefod. Den lille grankogle fandt jeg engang under et træ, hvor jeg samlede de mindste kogler sammen.

Skålen har jeg også selv lavet af noget messing-krimskrams. Foden er bare en perleskål, men derved havde jeg hullet til ledningen. Selve skålen har jeg på et tidspunkt været i gang med at bukke kanten ind på, da jeg ville have brugt den til en lampe, men da jeg blev klar over, at det aldrig ville blive vellykket, har den bare ligget til nu. Det fine hulmønster gav mig dog idéen at lave nogle rækker med farver i hullerne, så jeg lavede en række, hvor jeg fyldte grøn neglelak i hullerne indefra, og en række med rød. Man ser ikke meget til det, men det ser faktisk ret pænt ud.  

Jeg lavede også en messingvase af noget messing-krimskrams. Bunden var en fin lille plade (som jeg faktisk også har brugt som bæltespænde på julemanden) og selve vasen var en nærmest oval messingperle, jeg forsigtigt vred op og formede. Så satte jeg et stearinlys i med el, så vi kan få lidt hygge i dukkehuset! Jeg lavede en blomsterdekoration omkring den, så den kan bruges hele året, men derefter "juleficerede" jeg den, så den ser fin ud til jul, men al pynten kan tages af igen. Blomsterne stammer fra en kunstig blomst, Mor var faldet over og som rent faktisk lignede noget, der var klar til skraldespanden. Men både Mor og jeg så straks potentialet i den, så den blev annekteret. Nu gik jeg så i gang med at lave blomsterne omkring lyset. Jeg startede med at male lyset rødt, da dekorationen eller blev for fesen i udseendet. Så satte jeg de grønne blade i, som jeg havde købt en pose af. Blomsterne og nogle få knopper blev omhyggeligt sat omkring, og det så det meget fint ud... men der manglede altså noget sammenhæng. Det fik jeg ved at komme rød neglelak i hullerne under bunden af vasens fod. Men foden blev ved med at løsne sig, når jeg moslede rundt med den, så jeg kom en pæn sjat lim på, som foden blev sat fast i. Derved kom der lim rundt imellem de to dele, men her hældte jeg så mikro-guldkugler henover, så jeg fik en fin kant og mere stabilitet. Kuglerne blev dog ved med at trille af, fordi jeg blev ved med at mosle, så de fik lige et lag lak, så de blev siddende. For en god orden skyld lagde jeg en ring af lim omkring stearinlyset og så kom der også lige en ring af mikro-guldkugler omkring det.  Og så var den færdig. Meeen...

 

Nu  var det jo en dekoration i en julekalender i juletiden, så jeg "juleficerede" den. Jeg prikkede huller i limen nede i dekorationen (der endnu ikke var totalt hærdet), så jeg kunne sætte en guldkugle med nål ned i. Fluesvampen sad på en "stilk", så den kunne også stikkes ned i. "Bærrene" kunne bare proppes ind imellem, ligeledes de to guld-grangrene. Vupti, et styk juledekoration!  Og det smarte er, at når julen er ovre, kan jeg bare fjerne julepynten igen.

 

Nu, jeg var så godt i gang med at lave juledekorationer, kom jeg i tanker om, at jeg havde nogle rav-træsko liggende, som min faster engang havde givet mig. Det var engang populært at have små sikkerhedsnåle med brocher, hvor alt muligt dinglede fra - i dette tilfælde rav-træskoene. De blev hurtigt konverteret til et par hyggelige juledekorationer.  

 

Vi har i mange år haft en lille metaldåse liggende, og nu besluttede jeg mig så for at gøre noget ved den. Den blev "juleficeret" og jeg fik fat i nogle fine småkager dertil.  Låget blev malet med neglelak og nogle bogstaver (dekorations-stickers) sat på, efter jeg have malet en grangrens-kant med grønt glimmer-gel. Kanten på dåsen blev lavet af en masse bittesmå julemotiver, jeg satte i en lang stribe, printede ud i rette størrelse, lakerede et par gange og satte på.

 

 

Det var så alle juletingene. Derudover lavede jeg et glansbilledalbum, for Mor har altid har elsket den slags, og i al min research på nettet er jeg faktisk aldrig stødt på dette til dukkehuset. 

Endnu en ting, jeg fik lavet til julekalenderen, er en opbevaringsskammel til børneværelset. Desuden lavede jeg også loftslampen til børneværelset af samme motiv (et pyntebånd til tøj). 

 

 

Jule-kikkasse


Denne lille sag, som ikke fylder mere end 15,5cm x 15,5cm med en dybde på 3,3cm var en lille sag, jeg købte med motiv malet på glasset, men som jeg så andre muligheder i. Jeg skrabede motivet af, og så var vejen ellers åben for mine unoder!

Det skulle også være til Mor, tænkt som en bordgave juleaften, og det blev da noget af et projekt. Af en eller anden grund havde jeg sat mig i hovedet, at der skulle være en kamin, men det kneb jo lige som lidt med pladsen, så jeg måtte være lidt opfindsom. Først tapetserede jeg det bagerste glas. Så lavede jeg kun et hjørne af kaminen med forskellige lister, jeg har liggende, og kom granitfolie om toppen, så den så "rigtig" ud. Sokken er lavet af nervøs velour og en "pelset" elastikkant fra et par trusser. Det hæklede nissehoved er faktisk en grydelap købt på QXL. Kortene på kaminen kan man finde på nettet, jeg har dog købt dem som klippeark engang, mens vi stadig var "nye" i branchen og intet anede om noget som helst. Den lille engel og snemanden er købt, men snemanden kan man faktisk lave selv af perler. Englen over kaminen er ligeledes købt, dem har vi flere forskellige versioner af.
Kransen er lavet af noget granranke, jeg har købt, formet, og så ellers bare pyntet.
Hylden er igen hjemmelavet af lister og træstykker, og ovenpå står et par søde små nisser, jeg netop har købt. Flagranken var mit første forsøg med flagene, hvor jeg lavede dem som foreskrevet, men jeg syntes, de kom til at sidde alt for tæt. Derfor blev den ikke længere end denne, men man kan jo altid bruge "stumper" i miniature-verdenen! Flethjertet kunne jeg ikke finde plads til på juletræet, men så findes der jo andre muligheder! En lille "grangren" til afrunde det, og så var hylden færdig.
Jeg syntes, der manglede en afrunding for neden ved kransen til venstre, men jeg ville ikke bare stille et eller andet på træet i kikkassen, for den var jo ikke en del af udsmykningen, men "brød" billedet. Så jeg lavede et lille "brudt" bord i hjørnet og stillede en karlekammerstage derpå, så var kassen perfekt afrundet!

 

 

Julemanden


Vores julemand, som jeg havde lavet til den 24. i Mors julekalender i 2007, står her ved siden af vort juletræ, som ligeledes stod for den 24. december-kalendergave for et par år siden.

Jeg må blankt indrømme, at jeg er meget stolt over vores julemand. Jeg har aldrig set nogen julemand til dukkehuset, som jeg ville have brudt mig om at anskaffe, så så måtte jeg jo til selv at kreere. Det kostede atter en gang en fuldstændig uskyldig T-shirt livet. De flotte pelskanter er såmænd med møje formede piberensere og støvlerne er malet på og pyntet med et par "spænder" (brede led fra en halskæde). 

Bæltet er skam ægte tyndt sort læder, og spændet er bare et stykke krimskrams, som jeg havde liggende.

Men det skæg var da godt nok ved at tage livet af mig! Jeg måtte bygge det op i lag og klippe til, og det var et hulens til bøvl. For slet ikke at tale om, at jeg havde de fine hår overalt i alle længder på bordet, på julemanden - og på mig! Men han er da blevet søøøød...!

 

 

Engle-uroer, juleranker og stjerner

Endnu en gang var Mors julekalender fyldt med guf til dukkehuset. Jeg var inde i en boghandel i Ribe, inden den lukkede, hvor jeg bare gik og snusede rundt for at se, om jeg kunne falde over noget, jeg kunne bruge kreativt. Jeg faldt over et ark med laserudskårne engle i forskellige størrelser, hvor jeg øjeblikkeligt kunne se, at den mindste størrelse passede genialt til dukkehuset. Der var også stjerner i forskellige størrelser, men der kunne jeg fint bruge det hele. I min barndom havde vi altid en stor stjerne med lys i hængende i køkkenvinduet, og den største stjerne her havde lige den rette størrelse. Der var kun farve på den ene side, så alle englene blev lavet med en på hver side af en tilpasset sølvtråd. Stjernerne var straks værre, for det var kun de små, der var dubletter af, så til de store måtte jeg i gang med neglelak og sølvstjerner. Sølvtråden, der er basis for uroerne, bøjer nemt, så jeg sværger, de så flotte ud, inden jeg klistrede dem op! De er nu rimelig nemme at rette til igen, og det er jo trods alt kun en gang om året, de kommer frem. 

 

Granrankerne var også laserudskåret, men for at få lidt liv i dem, måtte jeg lægge dem dobbelt og vippe lidt med grenene. Da jeg jo ønskede, at de skulle bruges over mange år og jeg godt kunne mærke, hvor sarte de var, tog jeg et stykke plastikbeklædt blomstertråd og lagde imellem de to granranker. Herved kan jeg bukke dem lidt i kanterne, så jeg kan forme dem omkring kaminkanterne. Så blev de ellers pyntet med diverse smukke perler. De to af dem er lavet til de store kaminer, den "slanke" af dem er beregnet til at ligge henad spisebordet.  

Sådan her blev de præsenteret i julekalenderen...

 

 

 Enkel granranke med engle, kogler og klokker

 

Apropos juleuroer, lavede jeg nogle meget søde og enkle for vildt mange år siden. Jeg faldt over nogle dekorationsstickers, Mor havde liggende, og blev øjeblikkeligt inspireret af de små grantræer og hjerter. Så der blev lige bukket lidt messing og fundet lidt guldtråd, og i løbet af nul komma vupti, så havde jeg disse søde små uroer til dukkehuset. Jeg har ikke kunnet finde dem i flere år, men da jeg lavede den store juledekoration, faldt jeg endelig over dem.  

 

Juleting 

Jeg tænkte, jeg lige ville tage et lille billede af det meste af alt vor fine julepynt. Der kommer løbende noget til, men tingene på det første billede har fulgt os næsten fra starten. De øverste fem ting fra venstre er juledekorationer og adventskrans, jeg lavede til Mors julekalender i 2004. Så er der et lille krybbespil og ved siden af en masse søde nisser, som har siddet på nåle. Man kan sagtens købe nisserne i løssalg, men så risikerer man at give en formue. Disse kostede ikke så meget, og det var nemt nok at fjerne nålene. Imellem dem ligger den yndigste lille guldengel. Vi har nogle stykker af dem, og de er bare så fine, købt på nettet for år tilbage. De blanke pakker stammer fra gammelt julepynt. De fine små juleæsker er fra et ark, vi købte, hvor jeg har skåret dem ud og foldet dem. De er rigtig søde og ligger under juletræet hvert år. De to røde orkis-hjerter blev brugt som bogmærker af en gammel dame, vi kendte. Jeg syntes, de var så yndige, at jeg annekterede dem til dukkehuset og lavede lidt juletjavs i midten af dem. De hænger på butiksfacade hvert år. Julebukken er en gammel svend, det skulle såmænd ikke undre mig, om den er lige så gammel som mig. Den lille træhjort stammer fra en nøgleknagerække med hjortedekoration på toppen fra en ferie til Harzen, vi var på, da jeg var 5 år gammel. Så det er snart 50 år siden ("gisp!").  Julekuglerne i æsken og posen har jeg købt "færdige" på nettet, ligesådan de to små juletræer. Granranken, der altid hænger på butiksfacaden, har jeg selv lavet. Den er temmelig enkel med tre engle og to grankogler, men alting skal ikke altid være overpyntet - nogle gange er enkelt det smukkeste.

Juletingen på det andet billede er mestendels fra da RykInd i Ribe lukkede og vi gik udsalgs-amok. Fra venstre er der dog nogle nissegrydelapper og en hæklet lysdug, jeg har købt på nettet. Uroerne har jeg selv lavet.

 

 

Jul i det gamle hjem 2014Mor og jeg var begge ved at være trætte af at se på et tomt dukkehus på grund af langtidsrenovering. Derfor røg en masse møbler og dukker ind, så vi fik lidt liv i dukkehuset. Samtidig fik jeg også lys i nogle lamper, kaminerne (jubiiih, dem har jeg glædet mig til!) samt naturligvis juletræet! Desuden fik jeg sat diverse kroge i lofterne, så vi er klar til blomster, uroer og adventskrans! ;-) Så blev der ellers pyntet til jul og julemanden kom på besøg. I Mors julekalender var der den 1. december et juletræstæppe og en sæk til julemanden.

Nu vil vi ønske vores trofaste besøgende en glædelig jul samt et hyggeligt og hobbyrigt nyt år.  :-)


Julemanden med sine nisser

 

 

Mors julekalender 2004

Jeg har sjældent det store overskud, så da jeg faldt over denne oversigt over Mors julekalender for 2004, var jeg godt klar over, at "Kraften" havde været over mig op mod jul dette år.  Det meste af vort julepynt stammer fra det år, og ligeledes vore flotteste billedrammer. Det hele er pakket ned i øjeblikket og alle rammerne ligger klar til at få udskiftet de blegnede billeder, der desværre ligger på min Mac-computer, som jeg ikke kan kommer i kontakt med i øjeblikket.  Men på et tidspunkt, når alt er i orden og kommet på plads, renskriver jeg denne liste og laver en konkurrence op mod jul, hvor jeg laver et eller andet fedt, man kan vinde, hvis man kan finde alle de 24 ting i dukkehuset og kikkasserne.  

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Opdateret 19/01/2017

Besøg  
080013