Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vort dukkehus

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...


 

PLANTER 

 

Hortensia-søjler


Så har jeg fået lavet Morsdagsgaven 2017.

Hos min mor i Ribe (der bor sammen med min søster og svoger), har de altid haft blå hortensiaer i haven, og min mor har haft blandede på sin terrasse. Så derfor var det givet, at det var en plante, jeg på et tidspunkt blev nødt til at kaste mig over.

Produktion af hortensia-hoveder, minus 6 grønne, jeg stadig havde i ovnen. Jeg har lavet kuglerne lidt større, end man normalt ser, for jeg synes ofte, de er for små. Mit trick, jeg har brugt over alle årene, at jeg forstiller mig tingene i hånden på en dukkehus-dukke. Det giver en fin fornemmelse for størrelse. Men større kugle betyder så også flere monterede blomster... og ja, det tager sin tid. Gad vide, hvorfor jeg sidder tilbage med trang til mint-pastiller...? 

Når jeg satte blomster på hortensia-kuglen, startede jeg nedefra. Man lærer jo hen ad vejen, så her er, hvad jeg fandt af problemer: ved at starte oppefra (som en på nettet, der havde lagt instruktionsvideo op), synes jeg, man maser den nederste del af blomsterne flade, efterhånden som man sætter flere på, da limen blødgør papiret. Ved at starte nedefra forsvandt problemet for mig, men det kræver, man er omhyggelig under monteringen.
Jeg sad i starten og dyppede hver enkelt blomst i lim, og det var ved at drive mig til vanvid, for de små satte sig konsekvent fast i limen og ved de større satte der sig næsten hver gang en anelse lim på pincetten, der så kom i kontakt med blomsten, hvorved den blev siddende på pincetten. Efter en hel del banden og svovlen besluttede jeg mig for at gøre tingene på min egen måde, i stedet for at følge instruktionerne fra en, der alligevel endte med noget helt andet, end det jeg sigtede efter. Derfor smurte jeg lim på et lille stykke ad gangen og satte så blomster fast i små flokke ad gangen. Et tip er så også, at man skal passe på ikke at sætte blomsterne på i mønster. Tilfældig placering giver et meget mere naturligt look, hvilket hos mig yderligere kom frem ved, at jeg brugte to forskellige størrelser blomster. Jeg brugte også tre forskellige størrelser blade.

Jeg er generelt ikke særlig begejstret for min søvnløshed, men ind imellem må man bare sparke den i røven og sige nå. Selv efter en indsovningpille var jeg "high strung", så til sidst gad jeg ikke at ligge i min seng og vente på pillens effekt mere - især, da jeg havde noget sjovere at lave. Så jeg satte mig ind og lavede de to første hortensia-hoveder, så de så bare manglede lidt toning.


Blomsterproduktionen i fuld gang.  Jeg har formet alle blomsterne med mit kugleværktøj, hvorefter jeg ved nogle lige gav hver blomst en ekstra tur med en ikke for spids farveblyant. Man kan godt bruge blyanten til at forme med, men der er en god chance for, at man perforerer papiret, og jeg synes, faconen bliver flottere på denne måde. Men mine hortensiaer skulle være brogede, så det blev ikke den eneste teknik, jeg kom til at anvende.

Udstansningen er utrolig hård ved mine hænder, og jeg gjorde det over flere omgange. På grænsen til vabler også. Ikke min favoritbeskæftigelse...  Og jeg havde bare tonsvis af blomster og blade, jeg skulle have udstanset og formet. Æææv...! Men det er faktisk meget hyggeligt at sidde og sætte blomster på, det er alt det andet, der er træls.

Efter jeg i første omgang troede, jeg havde fået lavet nok blomster til de to krukker, fik hortensia-hovederne fået den sidste farvetone. Den første flok på blokken tonede jeg kanterne med akrylmaling på en tør pensel, så jeg kunne kontrollere farven. Den senere flok blev tonet med farvepulver på tør pensel.
Jeg var yderst gearet til at fortsætte, men jeg kunne mærke anstrøg af en kommende seneskedehindebetændelse, for slet ikke at tale om et nyt fænomen for mig, at min højre hånd og underarm begyndte at sove. Alt det fimo, jeg havde æltet, alle de maaange blomster, jeg havde klippet ud og præget... Hvis ikke det var tegn på, at det var på tide at holde pause, så ved jeg da snart ikke...  

Det er hammertræls, når man er godt i gang med et projekt, at man så er nødt til at bremse hårdt op. Det lykkedes mig dog at få præget alle bladene efter min arm havde hvilet længe, og det gik okay. Men det er jo så heller ikke helt samme bevægelser, som når man laver blomster. Desværre fandt jeg jo ud af, at jeg skulle bruge bruge en del flere hortensiaer, så jeg måtte til at opfinde en ny måde at præge blomsterne på, da min arm hele tiden var ved at dø.  Til sidst kom jeg på at bruge venstre hånd til at trykke blomsterne ned i underlaget og så højre hånd til at forme blomsterne. Ved ikke at skulle trykke med højre hånd, fik jeg aflastet så meget, at jeg med solide mellemrum fik præget både blomster og blade.  Men for hulen, da ikke også, hvor var der bare mange af dem!!!Hortensia er oftest en stor, kraftig plante og har ofte masser af blade. Godt nok skulle jeg have en del blomster i hver krukke, men det ville alligevel ikke give det kraftige bladdække, jeg gik efter. Desuden ville jeg heller ikke kunne styre placeringen af bladene, derfor måtte jeg finde på en løsning. Så jeg blev royal og lavede en krone!  
Jeg tog en blomstertråd og bukkede i takker, hvor hver ende endte i en lille krog. Så drejede jeg den sammen, til diameteren passede til krukken, hvorefter jeg hægtede de to ender sammen og lukkede krogene. Så var kronen klar til at blive tilpasset den ønskede facon og monteret fuld af blade, og yderligere kom den til at give en pragtfuld støtte for alle blomsterne, da de blev monteret. 


 
 

Krukkerne og søjlerne skulle så under behandling. Jeg startede med at lime dem sammen. Men krukkerne var lidt "hovsa" i faconen (se oppe i højre hjørne på billedet), så der var en hulens masse, der skulle slibes væk, hvorefter jeg måtte slibe kanterne til igen, så det hele ikke kom til at se pivskævt ud. Jeg er helt vild med krukkerne, men kunne ikke fordrage den gule farve, for slet ikke at tale om, at de skreg imod søjlerne, hvis farve jeg vældig godt kunne lide. Så jeg blandede en pæn sjat akrylmaling magen til søjlerne og malede det hele.

Da de var tørre, gav jeg dem et lag lak, og da det var tørt, fik de et lag af en blanding af sort akrylmaling og vand for at give dem patina. Jeg har sat den malede og den patinerede udgave op ved siden af hinanden, så I kan se forskellen (selvom de er pænere "live" ). Jeg er vældig godt tilfreds med resultatet, men I får også lige minus-delen med. For alt det vandholdige maling, de fik til sidst, opløste både lak og maling i nogle små diskrete pletter. Men jeg havde skam også løsningen, for de fik lidt strategisk anbragt "mos", så det ikke kan ses.Der var en masse af de grønne blade, der røg af, da jeg masede de store blomster-kugler ned midt i de hele, så jeg måtte tilføje en hel del grønt. Rent faktisk var jeg fuldstændig rystet, for jeg troede egentlig, at det kun ville blive lidt småtilføjelser af blade, når jeg tilføjede blomsterne. Men jeg måtte sætte uanede mængder af blade og grene ind på strategiske punkter for at skabe fylde.  Jeg havde lavet SÅ mange blade af 3 forskellige punches, at jeg troede, jeg ville have lager til de næste mange år. Men jeg skal da lige love for, der skulle bruges mange for at få det ønskede resultat, så der blev ikke mange blade tilbage  ... og jeg brugte alle 20 hortensiaer!!!  

 
Søjlerne fik lidt diskret "mos" påsat på de to små pletter, hvor malingen var gået af, og det så faktisk så godt ud, så jeg lavede lidt flere steder hist og pist på søjlerne. Alt i alt er jeg ovenud tilfreds med det færdige resultat, der tog mig 6 dage straight!

Jeg er vildt spændt på, hvad min mor siger til sin Morsdagsgave. Langt de fleste af de ting, jeg arbejder med til dukkehuset, er noget, vi har haft planlagt i årevis. Det har jeg også med hortensia-søjlerne, jeg har bare aldrig nævnt det for min mor, for jeg ved, hun vil elske overraskelsen. 

 

Efeu

Jeg havde prøvet selv at støbe en urtepotte til mit efeu-projekt, men den endte med at blive for bred, og derfor valgte jeg en anden fremgangsmåde. Så jeg lavede selv en urtepotte i fimo, der præcis passer til den lille hylde, jeg skulle have lavet en plante til. Hylden er temmelig smal og går rundt om en søjle, så det var meget begrænset, hvad jeg havde af plads at gøre med. Det er så også første gang, jeg prøvede at arbejde med metalpulver, som jeg børstede på fimoen, før den blev bagt. Jeg er såmænd godt tilfreds med resultatet (selvom jeg fortryder kanten), og de små skønhedsfejl, der måtte være, er camoufleret, når planten er placeret i den. Den lille hank på urtepotten er lavet for at glæde Mor, der har vindueskarmene fyldt med fine urtepotter med lignende pyntehanke.

Puha, det er noget af et projekt at lave en efeu. Jeg sad en hel aften og stansede blade ud og næste aften gav dem facon, dagen efter sad jeg så og limede dem på blomstertråd.

Da første step i efeu-opsætningen var færdiggjort, stod jeg med en halvvissent udseende efeu-plante. Jeg troede, jeg havde lavet rigeligt med grene, men næh nej, jeg måtte lave adskillige flere, næsten dobbelt så mange, både fordi der var for lidt, men også fordi ingen af de lange var lange nok. Jeg forsøgte at overbevise grenene om at blive i de anbragte positioner, hvilket vi bestemt ikke var enige om... Pyh, altså!  Da det hele var tørt, pudrede jeg de små af bladene med farvepigment i flere omgange, da farven ikke rigtig ville binde sig til kartonen. Så fik det lak, og så var farven væk igen, så jeg gjorde det samme igen og gav det lak, og igen var det næsten ikke til at se. Og så opgav jeg altså.  Til gengæld gik jeg resten af dagen og hostede farvepigment op af lungerne - ups!
 

Hylden ved den spanske bue i dukkehuset lavede jeg for nogle år siden, hvor jeg egentlig tænkte, at jeg ville lade den stå i råt træ, fordi jeg godt kunne lide kontrasten af de to træsorter. Men et eller andet sted fornemmede jeg, at det var en forkert beslutning, men det var først, da jeg fik mine hjernevindinger til at gå i retning af: "Ville det se sådan ud i et hjem fra år 1900?", at jeg fandt ud af, at jeg var nødt til at male den med tush og lakere den. Gudskelov kan man stadig sagtens se, at det er to forskellige farver træ, så det er stadig en flot effekt.

På søjlen kan man også se, hvorfor jeg havde brug for lange ranker. Da jeg samlede den, skete der et skred i materialerne, og derfor er der en skønhedsfejl, jeg altid gerne har villet have camoufleret. Og det er det så blevet nu!

 

Så blev min efeu endelig færdig! Hele 19 grene gik der til projektet! I løbet af dagen blev jeg løbende ved med at tilføje grene, fordi planten så lidt halvvissen ud. Nu "strutter" den af liv, og den er blevet anbragt på sin rette plads i dukkehuset - men jeg fik ret i, at det ikke af meget af blomsterpotten, man kan se.

Det hele passede så perfekt, at det var lige før, at den "klikkede" på plads! Jeg er yderst tilfreds med det endelige resultat.

 

 

Rosenbusk til haven


Mors julegave 2015 var denne rosenbusk, som var noget af et omstændeligt projekt. Jeg har købt papirroser i mange forskellige farver henover årene og et eller andet sted undervejs kom vi frem til, at nogle af dem skulle gå til en rosenbusk til haven. Så da vi på et tidspunkt holdt mandtal på dem, fandt vi frem til, at især en mørkerød rose og en fælles favorit, en lys rose med rød kant, var dem, vi havde flest af, både i roser og knopper. Jeg havde nemlig været så heldig også at få fat i to forskellige størrelser knopper, så herved var jeg i stand til at kreere en meget mere naturligt udseende rosenbusk. Jeg ville egentlig helst bare holde det som en stor mørkerød rosenbusk, men Mor ville gerne have den tofarvede med. Jeg lavede lidt research på det og fandt ud af, at sådan kunne en rosenbusk sagtens se ud, så naturligvis fik Mor sin vilje...   Jeg havde så ikke nævnt noget om rosenbusken siden, for det sker naturligvis ind imellem, at vi diskuterer fremtidige planer med dukkehuset, uden at der umiddelbart sker mere i nærmere fremtid (jeg har en koloenorm liste med ting, der skal laves ). Derfor var det en dejlig overraskelse for hende, da hun fik sin fine busk mig på espalier, som hun havde fået i julekalender for flere år siden.  

Jeg besluttede mig for, hvor mange grene, busken skulle have og længden af hver gren. Så klippede jeg noget plantetråd og bukkede det, så jeg fik den ønskede grenlængde til to grene. Det gjorde jeg med i alt tre stykker, så jeg endte med seks grene. Jeg strippede en god del ledning for kobbertråden indvendig, som skulle forme selve busken og så samlede jeg "grenene" med kobbertråden. Så begyndte jeg ellers at vikle tråden om grenene, mens jeg vævede roserne ind undervejs. Jeg bestemte mig for længden på rosen og bukkede stilken der, og så viklede jeg stænglen videre op ad grenen med kobbertråden og lod resten af stilken stritte ud et andet sted. Herved fik jeg en stilk til at sætte blade på. Efter jeg havde vævet alle roserne ind, formede jeg rodet i bunden til "rødder". Så lavede jeg en blanding af akvarelmaling og lim og malede grenene. Efter det var tørt, gik jeg så i gang med at montere blade. Jeg havde en ranke med grønne blade, som jeg strippede og sorterede i antal blade, så jeg kunne anbringe dem optimalt og så gik jeg ellers i gang. Puh, det var sejt arbejde! Der skulle mildest talt nogle blade til!  Da alle bladene var monteret, rettede jeg grenene i facon og anbragte busken på espalieret med et stykke kobbertråd.

Oprindeligt havde jeg tænkt mig at lave et jordbed med en stenring omkring, men i min research af rosenbuske faldt jeg over en i højbed med espalier, der lignede den vision af busken, jeg havde, så meget, at jeg besluttede mig for højbedet. Samtidig kunne jeg herved komme til at bruge nogle marmorsten, vi havde fået af min afdøde onkel Svend, Mors bror. Vi elsker, når der er historie i tingene i dukkehuset, og her var der jo rigtig meget historie. Da Mor så stenene, blev hun rørt og glad og sagde, at Svend ville have været rigtig stolt over det. Jeg byggede bedet op i skumpap/foamboard og byggede marmorstenene op omkring det. På det senere har jeg samlet kaffegrums, som jeg har ladet tørre, og nu lavede jeg en klæbrig masse af lim og kaffegrums, som jeg formede rundt omkring rødderne af busken, jeg havde limet fast på skumpappet. Da jeg havde fået en plan og pæn overflade, der var kommet godt ind i krogene, sluttede jeg af med et lag kaffegrums, jeg pressede ned på toppen, så det så mere naturligt ud. Rødderne forsvandt nærmest ned i "jorden", hvilkeret ikke helt var meningen, men det gjorde nu ikke så meget.

 

Det var hele tiden meningen, der skulle være nogle planter omkring foden af rosenbusken, og nu, hvor det var et højbed, kunne jeg lave efeu, der hang ud over kanten (og skjulte irriterende huller, hvor jeg ikke kunne få stenene til at passe ordentligt sammen ). Det var faktisk meget nemt at lave. Jeg havde købt en "punch", som jeg udstansede bladene med, og jeg klippede nogle tre centimeter lange plantetråde, som jeg bukkede let. Så limede jeg bladene på, efter jeg havde præget "årer" i dem. Jeg sluttede af med at male bladene med en klar neglelak, for at skabe en mørk udendørs version, der ligner en efeu, Mor har i haven. Jeg prikkede nogle huller i den endnu ikke tørre "jord" og stak efeu-grenene ned rundt omkring for et naturligt look.

Jeg havde bestilt noget neglepynt fra Kina, et ark med små sommerfugle, som nåede at komme i sidste øjeblik. Min plan havde egentlig været at sætte sommerfuglene på tyndt plexiglas, som jeg så ville skære til og bøje på midten. Herved ville man kunne se aftegningerne på begge sider. Det var på sin vis også korrekt, problemet var, at sommerfuglene var gennemsigtige, så det duede jo ikke. Jeg tog så noget ganske almindeligt hvidt papir og overførte sommerfuglene til, hvorefter jeg omstændeligt klippede dem ud og rettede lidt smådetaljer til med sort tush. Jeg fik lavet fire styk, som jeg anbragte lidt rundt omkring, så hver gang folk bliver præsenteret for rosenbusken, leger vi "find sommerfuglene".  Så blev roserne og grenene rettet til, så de fik et naturligt "rodet" udseende, og så var rosenbusken endelig færdig!

Juleaften 2015 blev så noget anderledes, end vi havde forestillet os. Det var meningen, det skulle holdes hos Mor i Ribe med min søster og svoger (som Mor bor sammen med) og min nevø og hans familie. Men det gik ikke just sådan.  En halv time inden vi skulle spise, faldt Mor baglæns hen over en stor kasse julegaver og brækkede overarmen. Så hun og jeg tilbragte det meste af juleaften på skadestuen!  Da vi endelig kom hjem, blev vi da puslet om af familien, men min nevøs to små børn var desværre allerede blevet puttet, og vi havde ellers sådan glædet os til at være sammen med dem.  Mor blev da glad for alle sine gaver , men både hun og hendes krop var jo i chok, så hun fik nok ikke så meget ud af det selve aftenen. Men hun har skam sidenhen nærstuderet rosenbusken og var ovenud begejstret!  Og selvom bruddet var slemt, går det fint med helingen.


 

Kongeliljer

 

Mit seneste projekt har været at prøve at lave blomster til haven. Det er noget, jeg har gruet for, for jeg var godt klar over, at det ville blive et omstændeligt arbejde. Og selvfølgelig slog perfektionist-genet til, så jeg virkelig gik i detaljer.  Jeg lavede først research på nettet, til jeg fandt den blomst, jeg havde i tankerne (der er enormt mange forskellige liljer, men denne husker jeg fra min barndom og har altid været betaget af), så gik jeg i gang med at lave research for at finde ud af, om nogen allerede havde lavet denne blomst, så jeg kunne nuppe lidt idéer.

Desværre var der ikke nogen, jeg kunne finde, der har valgt at lave lige denne lilje - når man er nede i størrelse 1:12 er det næsten altid ensfarvede, hvor der så bliver malet prikker på hvert kronblad. Det kunne jeg ikke bruge til noget med alle de kronblade, jeg skulle bruge, så jeg besluttede mig for, at det var på tide at prøve, om jeg kunne finde ud af selv at blande mig frem til et kronblad i fimo. Og det er da lykkedes helt godt...  Her lavede jeg også en masse research på nettet og fandt forskellige teknikker, hvorefter jeg prøvede mig frem. Jeg havde rent faktisk lavet fimo-rullen med streg i midten og prikker, men desværre blev motivet forvredet af at blive rullet så lille, men jeg er stadig godt tilfreds med slutresultatet.

Stilken i blomsterhovedet blev også lavet i fimo og støvdragerne blev lavet af lysegrøn sytråd, som jeg vædede med lim og klippede i små bidder. Så tog jeg noget farvekridt (Staedtler karat softpastel) i orange, gult, brunt og sort og krattede ganske fint farvepulver af dem, som jeg blandede sammen. Og så var det ellers møjsommeligt at sidde og dyppe hver enkelt støvdragers ende i lim og derefter i farvepulver og så dyppe den anden ende i lim og montere. Og der skulle altså lige nogle støvdragere til, vil jeg lige hilse at sige!  Men jeg var godt tilfreds med min opfindelse, og det virkede bare helt perfekt.

Bladene var enkle nok, lavet i fimo, hvor jeg prægede streger i, så de fik det rigtige look. Så var jeg kommet til monteringsdelen, der gav mig nervøse trækninger, for hvad hjælper det at have en masse fede smådele, hvis ikke man kan samle dem tilfredsstillende?!? Jeg havde oprindeligt tænkt mig at tage stilken på hver blomst og blad og vride sammen, men så ville jeg bare ende med en blomst, der var tyk foroven og alt for tynd forneden. Igen i tænketanken... hvorefter jeg brugte en grøn plantetråd, der var tykkere, og vred blomsterstilkene omkring den. Hver blomsts ende lod jeg stritte og brugte derefter som base for et blad. Selve stilken lod jeg ende i en løkke, så planten kan stå uden de store problemer i et fladbed (selvfølgelig skal løkken camoufleres af "jord"). Til slut lavede jeg en blanding af 1/2 akrylfarve og  1/2 lim, som jeg malede stængelen med. Herved udglattedes stængelen, så man ikke så tydeligt kan se alle metaltrådene.

Jeg fatter stadig ikke, at jeg turde give mig i kast med så stort et projekt, og jeg ved stadig ikke, hvor idéen med kongeliljen kom fra, for jeg har aldrig skænket det en tanke i forbindelse med haven - jeg har altid bare håbet på, at de småblomster, jeg ville få lavet, ikke ville blive alt for grimme. Så det var da en ganske storartet start...     

Nu har kongeliljerne så fået deres eget selvstændige bed i den færdige have. Man skulle tro, jeg vidste, hvad jeg gjorde, da jeg lavede dem, for jeg havde lige akkurat lavet nok til det perfekte bed!  

 

 

 


 

 

Bedene i haven

 

Jeg har rigtig været i gang med at lave bede i haven! Jeg har brugt lidt af hver til kreationerne, blandt andet har jeg købt en del fine fimo-blomster på eBay, som jeg har boret ud af deres potter og dernæst "plantet" i haven. Andre er fra kunstige planter, hvor jeg gennem årene har samlet diverse ting og sager sammen, der ville kunne bruges, når jeg skulle til at lave have til dukkehuset. Og så er der jo også de fine hostaer, som jeg er vildt begejstret for! Men alt har været et kæmpe-projekt, og selv om jeg ikke lige orker at skrive om det lige nu, kan I da i hvert fald komme til at studere billeder!  Jeg har bygget alle bede op, så de hver for sig kan udskiftes, så for eksempel skal jeg på et tidspunkt have udskiftet forårsbedene med sommerbede.


 

 

 

 

 

Jeg lavede en større produktion af hosta-planter, hvor én version var denne røde. Jeg har fundet bladene på Pinterest, og har så ellers møjsommeligt siddet og produceret bladene - nøj, det var hårdt ved mine fingre at sidde og klippe så mange ud! Der var fire forskellige versioner, og af hver slags skulle der jo være et vist antal, før de virkede imponerende. Men jeg er vældig godt tilfreds med dem og synes, de pynter gevaldigt i bedene!  Hvert blad har jo to sider, så disse blev limet sammen med en plantetråd imellem. Når de så var gennemtørre, kunne jeg klippe dem til og begynde at give dem facon. De røde blade malede jeg yderligere stilkene på, hvilket faktisk ikke havde været nødvendigt, for man kan overhovedet ikke se dem, men bare for det tilfælde, at der skulle være en enkelt stilk synlig, kunne jeg ikke have siddende på mig, at det ikke var gjort ordentligt.

 

 

 
  

Tagetes

Jeg blev grebet af at lave blomster, så jeg gik i gang med at lave en rulle fimo, der skulle blive til tagetes. Vi havde altid tagetes i  haven, da jeg var barn, så det var et naturligt valgt. En anden grund var også, at det ville være dejligt nemt, og nemt ka' vi li'!!!  

Jeg lavede som sædvanligt først lidt research på nettet og valgte en tagetes med rødt i, så de ville passe sammen med pumpen. Så lavede jeg en fimo-rulle med rødt i og begyndte at skære skiver ud. Jeg har for mange år siden prøvet at lave en form af nogle voksblomster, da de jo passer godt i dukkehus-størrelse og har en flot stjernefacon. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at det med stjernen kunne jeg godt glemme, for det ville blive et mareridt at forsøge at lave det og få den til at holde faconen. Men jeg prøver altid at få noget ud af tingene, så jeg valgte at bruge formen som basis for mine tagetes, da de herved ville kunne få lidt struktur i blomsten. Det fungerede også fint og jeg producerede en mængde tagetes, der alle fik et stykke blomsterpind (grønmalet metal) stukket i inden bagning.

Mor og jeg havde på et tidspunkt købt en flot ranke, som jeg brugte som basis for det grønne, efter jeg først havde bearbejdet den og fjernet dele af den. Jeg lagde den dobbelt og lod den følge stenene på stenbelægningen og så tilføjede jeg løse blade hist og pist, så jeg fik en tæt bevoksning. Herefter blev blomsterne stukket ned i, også rimelig tæt, så det kom til at se naturligt ud. Og jeg er faktisk rigtig glad for udseendet...  

 

 

Blomster-ændringer

Jeg købte engang en enkel metalopsats med blomsterarrangement, som egentlig var meget sød, meeen... Så på et tidspunkt blev blomsterne flyttet over på en flot opsats, bare for at få lidt liv. Den var i mellemtiden blevet pakket væk, og da vi nu faldt over den, blev vi enige om, at den skulle shines op. Jeg klippede nogle af bladene og "curlers" af og strammede resten op samt rettede på bladene. Da jeg lavede kongeliljer, skar jeg enderne af fimo-rullen og lavede nogle lyserøde blomster af. Dem pyntede jeg nu blomsteropsatsen op med.
Vi pillede nogle blomster af en metaltrillebør og puttede dem i en altankasse, vi faldt over. Men der manglede lidt i længden, så den fik de afklippede blade og "curlers" og de resterende lyserøde blomster.
Sådan bruger man rester!  

 

Opdateret 11/05/2017

Besøg  
080013