Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vort dukkehus

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...


 

Stueetagen: entré og butikker 

Stueetagen under udvikling

 

Butikker  

I stueetagen har vi de to blændede butikker, hvor man kun vil være i stand til at se vinduesudstillingen. Den ene er allerede blevet afgjort til at være urmager, den anden har vi ikke fundet ud af endnu. Bag ved butikkerne får vi masser af dejlig rode-plads, da det ikke vil kunne ses. Det er altid rart at have et sted, man kan gemme ting af vejen.  

Men butikkerne har desværre stadig lang vej igen, da der er mega-meget, der stadig mangler at blive lavet...

 

 

Urmageren

 

Det har hele tiden været planen, at vi skal have to butikker i stueetagen af vort dukkehus. Fra starten var vi overbevist om, at det ville blive købmand og konditori, men vi syntes ikke, vi kunne få lov til at udfolde os nok, og man kunne slet ikke se detaljerne i gulvhøjde. Vi besøgte for år tilbage en dukkehus-udstilling på Esbjerg Bymuseum, og det var vildt flot. Der var blandt andet en urmager i stueetagen af ét af husene, og lige siden har lysten siddet i mig til at lave en urmager-butik - men med begrænsninger. Disse kommer nu af, at vi laver begge butikker blændede, da man alligevel dårligt kan se ind i den højde.

 

Kanterne skal slibes og fine detaljer restaureres, efter en facade blev savet midt over... 

 

Vores urmagerbutik er nu under udførelse og godt undervejs. Jeg savede en flot butiksfacade midt over (det var rent faktisk Mors forslag - jeg blev helt chokeret) og har måttet slibe og file, for at få en flot facon på kanterne. Jeg er jo nødt til at sørge for, at de flotte kanter i den ene side matcher dem i den anden side, og det er en mild underdrivelse at sige, at det gjorde de ikke! Samtidig har jeg også måttet genskabe dele af facaden for at godtgøre for, at midterpartiet med døren ikke eksisterer mere.

Urene prøvede jeg at have færdig til Morsdag 2013, men jeg endte med at afsløre det før tid, så Mor selv kunne være med under udformningen af urene. De var meget spændende at nifle med, men et værre pilleværk. Da Urmageren absolut ikke er færdig endnu, er der stadig masser af arbejde i vente (surprise!), men jeg er kommet rigtig langt, så jeg synes da lige, at jeg ville servere en lille smagsprøve før det endelige resultat.

Når jeg er færdig, vil jeg sørge for at forklare om det blændede vindue og vore smarte side-vinduer. Vi skal jo også have butiksdøre med specialtudformede messinghåndtag. Ja, der er nok at se til. Men her er da i hvert fald lidt at kikke på til start.

Nu vi taler om ure, så har jeg også været i gang med at ændre et glasklokkeur til selve dukkehuset. Jeg har ikke fået taget et billede af det transformerede ur i klokken, men jeg tog et foto uden. Jeg fandt ligeledes et billede af uret på nettet, som det så ud, inden jeg tog det under behandling.

Urene er ikke helt ens, for mit havde ingen "huller" i toppen, så det så meget bastant ud. Derfor valgte jeg at bruge en flot mørkerød neglelak til at shine det op og satte et par flotte mørkerøde sten i også. Der kom ny urskive på og bunden blev livet op med en messingblomst. Selve klokken skar jeg et stykke af, da den var endnu højere end den på billedet, så det så tåbeligt ud. Desværre sad den ret solidt fast, så der kom lidt smårevner i kanten, især efter jeg skar af bunden, men så valgte jeg at "gravere" kanten for at camouflere det, og det virkede helt fint.

 

 

 

Entréen 

I midten har vi entréen, hvorfra man kan tage elevatoren op til resten af huset og naturligvis også kan stille sin paraply i entrémøblet. Dette møbel har undergået mange ændringer, så det kan der læses om under Projekter: Møbler. Foran entréen kommer der en plade op med fordøren i. Den kommer til at være lidt længere inde end butiksfacaderne, hvorved jeg får lidt mere plads at gøre med. Så jeg laver en vinklet væg til begge butikker, hvor butiksdørene skal være. Det er meningen at fordørspladen og butiksdørspladerne skal sidde sammen, så jeg bare kan flytte hele dynen, hvis jeg vil se ind. Det er da i hvert fald planen - nu får vi se, om det teknisk kan lade sig gøre, når jeg kommer så langt...  I'm making it up as I go...

Entréen er endelig færdig efter i alle årene at have stået på venteliste - så mangler bare facaden med hoveddøren...

 

Opdateret 05/04/2017

Besøg  
080012