Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vort dukkehus

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse... 1. sal: Køkken og bryggers


På førstesalen har vi vort køkken og bryggers. Køkkenet skal have et bord med indbygget vask og bryggerset har et hjørnebord med vandpumpe og nedsænket metalbalje. 

 

 

Bryggers


Jeg har haft gardinet til bryggerset liggende færdigt i flere måneder, men manglede at få monteret ringe og savet gardinstangen til. Jeg havde oprindeligt stivet gardinet med hårspray, og selv om det nærmest kunne stå selv, gjorde det åbenbart, at som tiden gik, blev stoffets facon mere og mere "flydende". Derfor formede jeg det atter og gav det en omgang stofspray. Som man nok kan regne ud, skal dåsen med hjertet blive stående fremover...
Nu er det kommet fint på plads, så endnu et gardin i dukkehuset kan krydses af listen...


 

 
Jeg har lavet et hjørneskab til bryggerset, hvor jeg skiftede glasset i lågerne ud med metalnet. Men jeg kunne med det samme se, at jeg ville få massive problemer med nettet, hvis jeg ikke fik det under kontrol. Jeg tegnede den ønskede størrelse op på et stykke stift plast (plastlommer er rigtig gode, når man arbejder med lim, for man kan nemt pille tingene af igen), hvor jeg anbragte metalnettet over og lavede en limstribe, der fulgte kanten og satte noget ovenpå, der holdt nettet nede i limen. Limen havde dog bredt sig lovlig meget (jeg holdt ikke øje med det, mens det tørrede, ellers kunne jeg sagtens have styret det), men det fungerer fint efter hensigten. Så kunne jeg lige så fint klippe stykkerne til, uden de flossede i kanterne eller helt gik fra hinanden.

Jeg var godt klar over, at det ville blive et kæmpeprojekt, hvis jeg skulle male hele skabet, så jeg havde egentlig fået Mor med på, at jeg kun skulle male top, bund og midte og lade resten være råt træ. Det var min intention... men så kunne jeg lige pludselig se, hvor fint det kunne blive, hvis jeg brugte neglepynt på lågerne, og hvis jeg lavede skabet i de to grønne farver fra bryggerset... tjaeh, som med så mange af mine projekter, så voksede det til at have et eget liv, og jeg måtte bare følge med.  

Opbygning og overførsel af neglepynt.

 

Neglepynt i bryggerset. 

 

 

Ta-da-da-da-ta-daaah!!! Første gulv i dukkehuset er lagt!!!!

 

Da min familie i Ribe på et tidspunkt fik skiftet vinduer, blev der åbenbart brugt små stykker kork med limpude imellem glassene for at skåne dem under transport. Da Mor så dem, blev de øjeblikkeligt scoret, så dem har vi nu siddet møjsommeligt og fjernet alle limpuderne, hvorefter jeg lige så møjsommeligt har siddet og monteret dem. Og det er da blevet skideflot!!!    Det var egentlig meningen, jeg ville have lakeret gulvet, men jeg blev advaret på Facebook om, at korken derved ville skrumpe, og når det nu var perfekt, så ville jeg altså ikke risikere noget. Mor syntes også, at det var flot, som det var, så vi besluttede os for, at gulvet slet ikke skulle lakeres alligevel. For lige at runde rummet godt af, fik jeg da også lige monteret loftslampen.

Bryggerset er ved at blive et sødt lille rum. Jeg elsker bare dørene, der er malet med almuegrøn og shinet op med neglepynt (nogle fine blomster) og et fint håndtag, der havde fået noget strategisk hvid akrylmaling, så det ligner et messinghåndtag med porcelæn.

 

Bryggersdørene i fuldt flor...

 

 

Efter frygtelig mange år at have stået på venteliste, har jeg nu endelig fået lavet bordet til bryggerset. 
  

Så har jeg endelig fået lavet hjørnebordet til bryggerset!  Det har været planlagt i utroligt mange år, men jeg har aldrig haft mod på at komme i gang med det. Løsningen blev som beskrevet under køkkenets hjørnebord.

 

 

Her ses før og efter-versionerne. 

Jeg savede det ene uskyldige bord over og nappede nogle ben fra den afsavede del samt fra det andet stakkels bord, der kom under kniven (til køkkenet). Så har jeg savet nogle MDF-plader ud til top og bund samt nogle lister, der skulle være tilsvarende det oprindelige bord. Jeg syntes, det var unødvendigt at lave rillerne i bundpladen, da jeg tvivlede på, jeg kunne lave dem lige dybe, så dem droppede jeg. Herefter kombinerede jeg det hele og sluttede af med en finérplade på toppen, så det kom til at se naturligt sammenhængende ud. Jeg lavede en skaringsrille i finérpladen, så det kom til at se mere naturligt ud. Topdelen sleb jeg kanterne på, så de fik en form, der svarede til det hvide bords. Bordet, der blev savet i stykker, havde skuffer på begge sider, så jeg blændede de 3 skuffehuller med finérplade.

Hærværk fører til konstruktion af hjørnebord...


Så malede jeg det hele og satte nyt håndtag på skuffen og tilføjede fine forhæng, jeg plissérede og lavede frynser i bunden. Jeg har med vilje ikke lavet forhæng ud mod forsiden af dukkehuset, som jo naturligt ville være en væg, og derfor ikke ville have forhæng for. Desuden har vi så mange skønne ting, og ved ikke at sætte forhæng op, kan vi komme til at fremvise tingene, der ellers ville være gemt væk. Pumpen bliver nok også malet på et tidspunkt, men lige nu kan jeg ikke finde skålen, der skal stå under, som vi købte for vildt mange år siden, og desuden kan jeg ikke rigtig beslutte mig for, hvor de skal stå. Men endelig er bordet færdigt...!  

 

 

 

Min mor og jeg har "arvet" min nieces røde Tekno-ting, men vi holder køkkenet i almueblåt og bryggerset i almuegrønt, så den røde skreg i øjnene. Så nu har brødmaskinen fået en omgang almuegrøn, så den kan stå fremme og se godt ud.   

Opdateret 16/06/2017

Besøg  
079034