Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Vort dukkehus

Elna og Jennies dukkehus - et projekt under udarbejdelse...


 

3. sal: Dagligstue og musikværelse

 

Dagligstuen er adskilt fra musikværelset af en spansk bue, så de voksne kan sidde i sofaen og nyde en kop kaffe, mens de lytter til børnene, der øver.


 

Musikværelset

  

Ved at gå gennem den spanske bue kommer vi ind i musikværelset, der er ved at udvikle sig til et hyggeligt lille rum. Det pyntede gevaldigt, da jeg fik tapetseret stukloft og anbragt en rigtig stukroset i midten. Loftslisterne afsluttede looket flot. Alle instrumenterne er kommet op på små søm på væggen. Der er en masse pletmaling, der venter mig, efter jeg fik sat lister op overalt. I dette rum er der flere steder, hvor jeg har siddet og filet profiler i flade gulvlister, da de er for smalle til at kunne passes i vinkel op mod hinanden.

Loftslampen er en Lundby-lampe, som jeg har ændret på, da jeg pillede engangspæren med "indbygget" ledning af og satte en fatning med kertepære i, så jeg kan skifte pære, hvis den springer.

Jeg har desuden lavet et lille bord/hylde til den spanske bue, som jeg skal have lavet en hængeplante til. Bordet er lavet af en bred fodliste og er blevet påmonteret noget ganske tyndt mørkt træ. Jeg har længe været frustreret over søjlen i den spanske bue, som jeg ret hurtigt fik hærværket, så den fik et lille knæk. Da jeg jo er perfektionist har dette irriteret mig til hudløshed! Da jeg gennemgik vore ting, mens jeg ledte efter urtepotteskjulere til at lave blomster i, faldt jeg over kassen med stuk og skulle da lige tjekke inventaret...  Til min store forbløffelse havde vi en beholdning af diverse stuk, som jeg ikke engang kunne huske at have købt, blandt andet nogle flotte slanke nogle. Det fik jo lidt gang i de grå celler, så det endte med, at jeg stivede søjlen af med nogle af dem. Og selv om det var en hovsa-løsning, så synes jeg faktisk, det ser ret fedt ud!

Og så har jeg fået lagt gulvtæppe på! Jubih! Nogle af gulvtapeterne var blevet væk for mig, da jeg var aktivt i gang med at lægge gulv, så jeg sad og flåede mig i håret, fordi jeg ikke kunne komme videre. Så kom Mor med endnu et af sine lyse indfald, da hun spurgte til det røde tæppe. Jeg tænkte først på en rædsel, vi havde købt for år tilbage, indtil jeg blev klar over, at hun talte om det fløjlstapet, vi købte for lææænge siden i Gråsten. Vi synes begge, det er vildt flot, så jeg har "sparet" på det, så indtil videre er det kun blevet brugt til det indre af elevatorerne. Men vi blev hurtigt enige om, at det da ville passe vildt godt til musikværelset, så sådan blev det! Yeah!

 

 

Jeg har lavet et lille bord/hylde (der nu er blevet mørkere og lakeret) 
til den spanske bue, som jeg nu har lavet en hængeplante til.

Så fik jeg endelig lavet min efeu færdig! Den har stået på projekt-listen i mange år. Hele 19 grene gik der til projektet! I løbet af dagen blev jeg løbende ved med at tilføje grene, fordi planten så lidt halvvissen ud. Nu "strutter" den af liv, og den er blevet anbragt på sin rette plads i dukkehuset. Det hele passede så perfekt, at det var lige før, at den "klikkede" på plads! Jeg er yderst tilfreds med det endelige resultat.

Musikværelset i "slank" udgave før gulv og el. 

 


 

 

 

 

Opdateret 08/04/2017

Besøg  
079034